• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohiceviche aasialaisittain

Lohiceviche aasialaisittain on maustettu limetillä, seesaminsiemenillä, inkiväärillä ja chilillä. Tarjoa noutopöydässä tai alkuruokana.
Lohiceviche aasialaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 90 kcal / annos (65g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 700glohifileetä pyrstöpäästä
    • 2rklkarkeaa merisuolaa
    • 1tlsokeria
    • ripausmustapippuria

Marinadi

    • 2limetin mehu (1 dl)
    • 1/2-1rkltuoretta inkivääriä hienonnettuna
    • n. 50gkevätsipulia
    • 1rklseesaminsiemeniä
    • (2-3 tlpaahdettua seesaminsiemenöljyä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja ylimääräinen rasva tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua pippuria. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
  2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa noin vuorokausi. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Pyyhi irtoavat mausteet kalan pinnalta. Maista kalan suolaisuus. (Kala raakakypsyy vielä limetin ansiosta.)
  3. Leikkaa lohi ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi. Purista limetinmehu laakeaan kulhoon. Kuori ja hienonna inkivääri veitsellä. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili. Chilien tulisuus vaihtelee todella paljon. Miedotkin chilit voivat joskus olla tulisia, joten maista ja tarkista tulisuus ennen chilin lisäämistä. Lisää inkivääri ja chili (sekä seesaminsiemenöljy) limetinmehun joukkoon. Lisää kalasuikaleet ja sekoita. Anna kalan maustua jääkaapissa noin tunti, välillä sekoittaen.
  4. Hienonna kevätsipulit ja paahda seesaminsiemenet.
  5. Nostele kalat tarjoiluvadille sellaisenaan tai salaattipedille. Ripottele päälle kevätsipulit ja seesaminsiemenet. Tarjoa noutopöydässä tai alkuruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Paahdettu seesaminsiemenöljy antaa kalalle voimakkaan paahteisen maun. Jos jätät sen pois inkiväärin raikkaus korostuu.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 90 kcal382 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille