Pokebowl lohesta
Havaijilainen trendiruoka pokebowl kootaan aasialaisittain marinoidusta lohesta, riisistä ja kasviksista. N. 3,90€/annos.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500glohifileetä
- 1/2tlsuolaa
- 1rklsokeria
- 2rklpaahdettua seesaminsiemenöljyä
- n. 2tlsriracha-chilikastiketta
- 1(30 g)salottisipuli
- 1/2rklinkivääriä raastettuna
- 1rkl(mustia) seesaminsiemeniä paahdettuna
- 2kevätsipulin vartta hienonnettuna
Lisäksi
- 3dlPirkka tummaa riisiä
- 2(360 g)avokadoa
- 1/2punasipulia
- n. 100gkurkkua
- 1tlk(310g/265g)Bonduelle härkäpapuja
- 1-2kevätsipulinvartta hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Poista lohifileestä nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa lohi kuutioiksi (2 cm x 2 cm). Suolaa lohi.
- Sekoita keskenään soija, sokeri, seesaminsiemenöljy ja sriracha. Lisää hienonnettu salottisipuli, inkivääri ja seesaminsiemenet ja lopuksi kevätsipulin varret. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi halutessasi.
- Kuutioi avokado, hienonna kuorittu punasipuli. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Valuta härkäpavut.
- Kokoa annoskulhojen pohjalle riisiä ja lisää riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua ja härkäpapuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa esimerkiksi srirachan ja majoneesin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Soijassa on suolaa, joten en todellakaan suolaa lohta ja hyvältä maistuu.
Tämä on hyvä ruoka! Reseptin järjestykseen sellainen kommentti, että olisi paljon loogisempaa, jos kalan laittaminen tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi olisi reseptissä ensimmäinen kohta. Tuskinpa riisiäkään kannattaa heti keittää, jos marinointi on vielä tekemättä. Reseptejä lukiessaan sitä toivoisi aina kuulevansa aikaavievimmät vaiheet heti kättelyssä, niin ei tarvitsisi turhaan tuhlata aikaa lukemalla reseptejä, joita ei sillä hetkellä ehdi tehdä.
Ellu, kiitos kommentistasi! Olemme vaihtaneet reseptin järjestystä.
Minua jännittää, että millaista kalaa voi käyttää. Voiko käyttää vakuumipakattua lohta? Entäs pirkan omaa pakattua kalaa (esim se kolme 125g palaa) ?
Tipu, voit käyttää reseptiin haluamaasi lohifileetä.
Tarkennuksena vielä Srirachan annostelussa viittaan tarjoiluvaiheeseen, jätä pullo pöytään ja lisää rohkeasti. :)
5 tähden resepti. Käytin graavilohea pääraaka-aineena ja se toimi mainiosti. Helppoa ja yksinkertaista vaikka vähemmän tuttuja ainesosia mukana. Kastikkeen imeytymiselle annettava varattava aikaa, mutta muutoin valmistus ei vie normaalia enempää aikaa (alle 30min). Älä ujostele Srirachan annostelussa, se kruunaa annoksen kalan ja avokadon rasvaisuuden leikatessa tulisuutta. Niiiiin hyvää, makujen sinfonia. Lasiin hapokas valkkari -> got to love it!