• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pokebowl lohestaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pokebowl lohesta

Havaijilainen trendiruoka pokebowl kootaan aasialaisittain marinoidusta lohesta, riisistä ja kasviksista. N. 3,90€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500glohifileetä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsokeria
    • 2rklpaahdettua seesaminsiemenöljyä
    • n. 2tlsriracha-chilikastiketta
    • 1(30 g)salottisipuli
    • 1/2rklinkivääriä raastettuna
    • 1rkl(mustia) seesaminsiemeniä paahdettuna
    • 2kevätsipulin vartta hienonnettuna

Lisäksi

    • 3dlPirkka tummaa riisiä
    • 2(360 g)avokadoa
    • 1/2punasipulia
    • n. 100gkurkkua
    • 1tlk(310g/265g)Bonduelle härkäpapuja
    • 1-2kevätsipulinvartta hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi halutessasi.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa lohi kuutioiksi (2 cm x 2 cm). Suolaa lohi.
  3. Sekoita keskenään soija, sokeri, seesaminsiemenöljy ja sriracha. Lisää hienonnettu salottisipuli, inkivääri ja seesaminsiemenet ja lopuksi kevätsipulin varret. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
  4. Kuutioi avokado, hienonna kuorittu punasipuli. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Valuta härkäpavut.
  5. Kokoa annoskulhojen pohjalle riisiä ja lisää riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua ja härkäpapuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa esimerkiksi srirachan ja majoneesin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 55 arvostelua
  • Henri22.8.2018

    Tarkennuksena vielä Srirachan annostelussa viittaan tarjoiluvaiheeseen, jätä pullo pöytään ja lisää rohkeasti. :)

  • Henri22.8.2018

    5 tähden resepti. Käytin graavilohea pääraaka-aineena ja se toimi mainiosti. Helppoa ja yksinkertaista vaikka vähemmän tuttuja ainesosia mukana. Kastikkeen imeytymiselle annettava varattava aikaa, mutta muutoin valmistus ei vie normaalia enempää aikaa (alle 30min). Älä ujostele Srirachan annostelussa, se kruunaa annoksen kalan ja avokadon rasvaisuuden leikatessa tulisuutta. Niiiiin hyvää, makujen sinfonia. Lasiin hapokas valkkari -> got to love it!