Pokebowl lohesta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Havaijilainen trendiruoka pokebowl kootaan aasialaisittain marinoidusta lohesta, riisistä ja kasviksista.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500 g | lohifileetä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
2 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
n. 2 tl | sriracha-chilikastiketta tai |
1 (30 g) | salottisipuli tai |
1/2 rkl | inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | (mustia) seesaminsiemeniä paahdettuna tai |
2 | kevätsipulin vartta hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
3 dl | Pirkka tummaa riisiä tai |
2 (360 g) | avokadoa tai |
1/2 | punasipulia tai |
n. 100 g | kurkkua tai |
1 tlk (310g/265g) | Bonduelle härkäpapuja tai |
1–2 | kevätsipulinvartta hienonnettuna tai |
Valmistus
yli 60 min
Poista lohifileestä nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa lohi kuutioiksi (2 cm x 2 cm). Suolaa lohi.
Sekoita keskenään soija, sokeri, seesaminsiemenöljy ja sriracha. Lisää hienonnettu salottisipuli, inkivääri ja seesaminsiemenet ja lopuksi kevätsipulin varret. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi halutessasi.
Kuutioi avokado, hienonna kuorittu punasipuli. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Valuta härkäpavut.
Kokoa annoskulhojen pohjalle riisiä ja lisää riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua ja härkäpapuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa esimerkiksi srirachan ja majoneesin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(268 arviota)
- 30 - 60 min3,6(29 arviota)
- 30 - 60 min4,6(33 arviota)
- 30 - 60 min4,1(70 arviota)
- yli 60 min3,4(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(78 arviota)
- yli 60 min4,0(394 arviota)
- yli 60 min3,1(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (157 arviota)
- Maku ratkaisee5 päivää sittenRaaka kala arveluttaa. Kylmäsavulohikin on usein kuivaa ja sikeää. Maustesilakat ja sillit ovat ainoat hyvät raakakalat.
- Eppu2 kuukautta sittenTyhmä kysymys, mutta täytyy varmistaa: kohta ei siis tule paistaa vaan se syödään raakana?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenEppu, tässä reseptissä lohta ei ole tarkoitus kypsentää.
- Kokki686 kuukautta sittenTäydellinen resepti...lohesta tulee taivaallista tällä tavalla marinoimalla.
- Kotikokki3 vuotta sittenSoijassa on suolaa, joten en todellakaan suolaa lohta ja hyvältä maistuu.
- Ellu4 vuotta sittenTämä on hyvä ruoka! Reseptin järjestykseen sellainen kommentti, että olisi paljon loogisempaa, jos kalan laittaminen tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi olisi reseptissä ensimmäinen kohta. Tuskinpa riisiäkään kannattaa heti keittää, jos marinointi on vielä tekemättä. Reseptejä lukiessaan sitä toivoisi aina kuulevansa aikaavievimmät vaiheet heti kättelyssä, niin ei tarvitsisi turhaan tuhlata aikaa lukemalla reseptejä, joita ei sillä hetkellä ehdi tehdä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEllu, kiitos kommentistasi! Olemme vaihtaneet reseptin järjestystä.
- Tipu4 vuotta sittenMinua jännittää, että millaista kalaa voi käyttää. Voiko käyttä ä vakuumipakattua lohta? Entäs pirkan omaa pakattua kalaa (esim se kolme 125g palaa) ?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTipu, voit käyttää reseptiin haluamaasi lohifileetä.
- Henri4 vuotta sittenTarkennuksena vielä Srirachan annostelussa viittaan tarjoiluvaiheeseen, jätä pullo pöytään ja lisää rohkeasti. :)
- Henri4 vuotta sitten5 tähden resepti. Käytin graavilohea pääraaka-aineena ja se toimi mainiosti. Helppoa ja yksinkertaista vaikka vähemmän tuttuja ainesosia mukana. Kastikkeen imeytymiselle annettava varattava aikaa, mutta muutoin valmistus ei vie normaalia enempää aikaa (alle 30min). Älä ujostele Srirachan annostelussa, se kruunaa annoksen kalan ja avokadon rasvaisuuden leikatessa tulisuutta. Niiiiin hyvää, makujen sinfonia. Lasiin hapokas valkkari -> got to love it!