K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juureksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juurekset

Rapeaksi paistetusta kirjolohesta ja kokonaisena paahdetuista juureksista kokoat helposti juhlavan annoksen. Helpot sekoitettavat kastikkeet viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

4-6 annosta
    • n. 700gkirjolohifileetä
    • n. 3/4tlsuolaa
    • 1rklrypsiöljyä
    • 2-3rklvoita
    • muutamia timjaminoksia

Kokonaisena paahdetut juurekset

    • 2-3(250 g)pientä palsternakkaa
    • 3(250 g)juuripersiljaa
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Paistettu varsiparsakaali

    • 150gBimi makeaa varsiparsakaalia
    • 1/2rklrypsiöljyä
    • ripaussuolaa

Piimä-smetanakastike

Tilliöljy

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese juurekset huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa kannat pois. Juurekset paahdetaan kokonaisina. Leikkaa tarvittaessa paksuimmat juurekset pitkittäin kahtia, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Sivele juureksille kauttaaltaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päälle pellillä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti ja ovat napakan kypsiä.
  3. Poista kalasta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin suolautumaan kastikkeiden ja lisäkkeiden valmistamisen ajaksi.
  4. Sekoita piimäkastikkeen ainekset lusikalla kulhossa ja pane jääkaappiin maustumaan.
  5. Mittaa tilli varsineen sekä rypsiöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta kunnes tilliöljy on sileää. Siivilöi tilliöljy tiheän siivilän tai harson läpi.
  6. Leikkaa varsiparsikaaleista tarvittaessa pieni pala kantaa pois. Paahda varsiparsakaalit nopeasti öljyssä pannulla ja mausta suolalla. Bimit saavat jäädä rapsakoiksi. Leikkaa ne kolmeen osaan.
  7. Kuumenna öljy isolla pannulla ja paista kirjolohifileepaloja ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes nahkasta tulee kunnolla rapea. Paista tarvittaessa kahdessa erässä. Lisää pannulle voi. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on lähes kypsää. Valele kaloja paistamisen aikana vaahtoavalla voilla. Kirjolohi saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi, jotta se pysyy mehevänä. Mausta tarvittaessa suolalla.
  8. Kokoa annokset. Leikkaa kypsät juurekset isoiksi epäsymmetrisiksi paloiksi. Kasaa lautaselle ensin limittäin juureksia ja bimiä. Nosta pinnalle kalapala nahkapuoli ylöspäin ja lautasen sivuun piimä-smetanakastiketta. Valuta tilliöljyä hieman kasviksille. Valuta sitä myös tipoittain piimä-smetanakastikkeen pinnalle. Voit tehdä kastikkeeseen kuvioita tilliöljystä pikkulusikan varrella. Viimeistele annos mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    29,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -19 %
    2,49/kpl
    4,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1 lk
    Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1 lk
    1,59/kpl
    1,59/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 500g 1 lk
    Pirkka suomalainen pesty porkkana 500g 1 lk
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Palsternakka pala pakattu
    Palsternakka pala pakattu
    0,65/kpl
    4,99/kg
  • Juuripersilja 500g
    Juuripersilja 500g
    2,19/kpl
    4,38/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon rasvaton piimä 1l
    Pirkka suomalainen laktoositon rasvaton piimä 1l
    1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio Eila laktoositon piimä 1 l rasvaton
    Valio Eila laktoositon piimä 1 l rasvaton
    2,45/kpl
    2,45/l
  • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
    Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
    1,19/kpl
    9,92/kg
  • Valio Eila smetana 120g laktoositon
    Valio Eila smetana 120g laktoositon
    1,99/kpl
    16,58/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,49/kpl
    8,30/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    3,25/kpl
    8,12/l
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Filos valkoviinietikka 350ml
    1,99/kpl
    5,68/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,39/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    2,19/kpl
    43,80/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Järvikylä tilli ruukku Suomi
    1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille19 arvostelua