Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juurekset
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
n. 700 g | kirjolohifileetä tai |
n. 3/4 tl | suolaa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
2–3 rkl | voita tai |
muutamia timjaminoksia tai | |
Kokonaisena paahdetut juurekset | |
---|---|
5–6 (500 g) | tai |
2–3 (250 g) | pientä palsternakkaa tai |
3 (250 g) | juuripersiljaa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Paistettu varsiparsakaali | |
150 g | tai |
1/2 rkl | rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
Piimä-smetanakastike | |
1 dl | tai |
1 prk (120 g) | tai |
1–2 tl | valkoviinietikkaa tai |
ripaus | suolaa tai |
Tilliöljy | |
1 ruukku | tai |
1 dl | rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 597 kJ / 143 kcal |
Rasva | 11,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 3,2 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Pese juurekset huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa kannat pois. Juurekset paahdetaan kokonaisina. Leikkaa tarvittaessa paksuimmat juurekset pitkittäin kahtia, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Sivele juureksille kauttaaltaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päälle pellillä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti ja ovat napakan kypsiä.
Poista kalasta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin suolautumaan kastikkeiden ja lisäkkeiden valmistamisen ajaksi.
Sekoita piimäkastikkeen ainekset lusikalla kulhossa ja pane jääkaappiin maustumaan.
Mittaa tilli varsineen sekä rypsiöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta kunnes tilliöljy on sileää. Siivilöi tilliöljy tiheän siivilän tai harson läpi.
Leikkaa varsiparsikaaleista tarvittaessa pieni pala kantaa pois. Paahda varsiparsakaalit nopeasti öljyssä pannulla ja mausta suolalla. Bimit saavat jäädä rapsakoiksi. Leikkaa ne kolmeen osaan.
Kuumenna öljy isolla pannulla ja paista kirjolohifileepaloja ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes nahkasta tulee kunnolla rapea. Paista tarvittaessa kahdessa erässä. Lisää pannulle voi ja muutamma timjaminoksa. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on lähes kypsää. Valele kaloja paistamisen aikana vaahtoavalla voilla. Kirjolohi saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi, jotta se pysyy mehevänä. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kokoa annokset. Leikkaa kypsät juurekset isoiksi epäsymmetrisiksi paloiksi. Kasaa lautaselle ensin limittäin juureksia ja bimiä. Nosta pinnalle kalapala nahkapuoli ylöspäin ja lautasen sivuun piimä-smetanakastiketta. Valuta tilliöljyä hieman kasviksille. Valuta sitä myös tipoittain piimä-smetanakastikkeen pinnalle. Voit tehdä kastikkeeseen kuvioita tilliöljystä pikkulusikan varrella. Viimeistele annos mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon rasvaton piimä 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Plussa-etu −10 %Pirkka smetana 35% 120g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl9,58/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Palsternakka pala pakattuHinta n. 0,75/kpl5,79/kg
- Palsternakka SuomiHinta n. 0,51/kpl3,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Arla rasvaton AB-piimä 1l laktoositonHinta 1,89/kpl1,89/l
- Valio Eila laktoositon piimä 1 l rasvatonHinta 2,75/kpl2,75/l
- Deliciest Smetana 350gHinta 1,99/kpl5,69/kg
- Baltais EKO luomu smetana 20% 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(117 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- 30 - 60 min3,9(130 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min4,0(473 arviota)
- 30 - 60 min3,4(50 arviota)
- yli 60 min4,0(92 arviota)
- yli 60 min4,0(42 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenJakke ja Ässä, kiitos huomiosta. Timjamia lisätään myös pannulle työohjeen paistovaiheessa. Päivitämme ohjetta.
- Ässä10 kuukautta sittenSamaa ihmettelin kuin Jakke, milloin ja miten timjami lisätään? Se on ruoan nimessä ensimmäisenä. Toiseksi mietin työjärjestystä ja tekee koko menu’n. Aika hankala yhtälö. Toiveena olisi myös selkeä koko menu’n ostoslista. Oli hankala kaupassa tarkistaa aina eri sivulta, että mitä mihinkin tulee ja kuinka paljon. Tai vaikka jokaisen ruokalajin kohdalla, nyt ainekset ja määrät ovat useassa eri listassa.
- Jakke11 kuukautta sittenMissä vaiheessa Timjami tulee kastikkeeseen??