Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juureksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juurekset

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Rapeaksi paistetusta kirjolohesta ja kokonaisena paahdetuista juureksista kokoat helposti juhlavan annoksen. Helpot sekoitettavat kastikkeet viimeistelevät kokonaisuuden.

    Ainekset

    4–6 annosta
    n. 700 g
     
    kirjolohifileetä
    tai
    n. 3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    2–3 rkl
     
    voita
    tai
     
    muutamia timjaminoksia
    tai

    Kokonaisena paahdetut juurekset

    5–6 (500 g)
     
    tai
    2–3 (250 g)
     
    pientä palsternakkaa
    tai
    3 (250 g)
     
    juuripersiljaa
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Paistettu varsiparsakaali

    150 g
     
    tai
    1/2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Piimä-smetanakastike

    1 dl
     
    tai
    1 prk (120 g)
     
    tai
    1–2 tl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Tilliöljy

    1 ruukku
     
    tai
    1 dl
     
    rypsiöljyä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    597 kJ / 143 kcal
    Rasva
    11,5 g
    josta tyydyttynyttä
    2,7 g
    Hiilihydraatit
    3,2 g
    josta sokereita
    2,2 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Pese juurekset huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa kannat pois. Juurekset paahdetaan kokonaisina. Leikkaa tarvittaessa paksuimmat juurekset pitkittäin kahtia, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Sivele juureksille kauttaaltaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.

    Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päälle pellillä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti ja ovat napakan kypsiä.

    Poista kalasta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin suolautumaan kastikkeiden ja lisäkkeiden valmistamisen ajaksi.

    Sekoita piimäkastikkeen ainekset lusikalla kulhossa ja pane jääkaappiin maustumaan.

    Mittaa tilli varsineen sekä rypsiöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta kunnes tilliöljy on sileää. Siivilöi tilliöljy tiheän siivilän tai harson läpi.

    Leikkaa varsiparsikaaleista tarvittaessa pieni pala kantaa pois. Paahda varsiparsakaalit nopeasti öljyssä pannulla ja mausta suolalla. Bimit saavat jäädä rapsakoiksi. Leikkaa ne kolmeen osaan.

    Kuumenna öljy isolla pannulla ja paista kirjolohifileepaloja ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes nahkasta tulee kunnolla rapea. Paista tarvittaessa kahdessa erässä. Lisää pannulle voi ja muutamma timjaminoksa. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on lähes kypsää. Valele kaloja paistamisen aikana vaahtoavalla voilla. Kirjolohi saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi, jotta se pysyy mehevänä. Mausta tarvittaessa suolalla.

    Kokoa annokset. Leikkaa kypsät juurekset isoiksi epäsymmetrisiksi paloiksi. Kasaa lautaselle ensin limittäin juureksia ja bimiä. Nosta pinnalle kalapala nahkapuoli ylöspäin ja lautasen sivuun piimä-smetanakastiketta. Valuta tilliöljyä hieman kasviksille. Valuta sitä myös tipoittain piimä-smetanakastikkeen pinnalle. Voit tehdä kastikkeeseen kuvioita tilliöljystä pikkulusikan varrella. Viimeistele annos mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Filos valkoviinietikka 350ml
      Hinta 2,09/kpl
      5,97/l
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
      Hinta 0,89/kpl
      0,89/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon rasvaton piimä 1l
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/l
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,30/2 kpl
      9,58/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,29/kpl
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
      Hinta 29,99/kg
    • Palsternakka pala pakattu
      Hinta n. 0,75/kpl
      5,79/kg
    • Palsternakka Suomi
      Hinta n. 0,51/kpl
      3,95/kg
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Etuhinta 1,29/kpl
      norm. 1,89/kpl
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,35/kpl
      39,17/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Druvan valkoviinietikka 300ml
      Hinta 2,79/kpl
      9,30/l
    • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
      Hinta 2,99/kpl
      7,48/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      2,18/kg
    • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
      Hinta 2,19/kpl
      1,10/kg
    • Arla rasvaton AB-piimä 1l laktoositon
      Hinta 1,89/kpl
      1,89/l
    • Valio Eila laktoositon piimä 1 l rasvaton
      Hinta 2,75/kpl
      2,75/l
    • Deliciest Smetana 350g
      Hinta 1,99/kpl
      5,69/kg
    • Baltais EKO luomu smetana 20% 350g
      Hinta 2,09/kpl
      5,97/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (30 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Jakke ja Ässä, kiitos huomiosta. Timjamia lisätään myös pannulle työohjeen paistovaiheessa. Päivitämme ohjetta.
    • Ässä
      10 kuukautta sitten
      Samaa ihmettelin kuin Jakke, milloin ja miten timjami lisätään? Se on ruoan nimessä ensimmäisenä. Toiseksi mietin työjärjestystä ja tekee koko menu’n. Aika hankala yhtälö. Toiveena olisi myös selkeä koko menu’n ostoslista. Oli hankala kaupassa tarkistaa aina eri sivulta, että mitä mihinkin tulee ja kuinka paljon. Tai vaikka jokaisen ruokalajin kohdalla, nyt ainekset ja määrät ovat useassa eri listassa.
    • Jakke
      11 kuukautta sitten
      Missä vaiheessa Timjami tulee kastikkeeseen??