Hyppää sisältöön
Helppo uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Helpoista helpoin uunikala syntyy ruokakermasta ja kirjolohesta. Uunilohi on maistuva koko perheen arkiruoka.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
kirjolohifileetä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
658 kJ / 157 kcal
Rasva
10,9 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
1,5 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
13,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi kala talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kalan pinta suolalla ja pippurilla.
Kaada kerma vuokaan kalan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.
Ripottele tillitupsuja kalan pinnalle. Tarjoa sitruunalohkojen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Plussa-etu
    Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,70/2 kpl
    6,17/l
    Ilman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (344 arviota)

  • mummomurmeli
    2 päivää sitten
    Teen uunilohen ilman nahkaa, laita kala nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja n. 175-180 asteeseen n. 10 min. nosta vuoka uunista kääri nahka haarukan avulla rullalle ja sitten suolaan ja maustan kalan sekä lisään ruokakermaa tai kermaa, uuniin kala n. 20-25 min. kalan paksuudesta riippuen.
  • Täti ihmettelee
    3 kuukautta sitten
    Ruokakerma muuttuu puuroksi eikä toimi kastikkeena
  • Kissantassu
    3 kuukautta sitten
    Poistan evät ja pään,sit uunivuualle 4 prk kermaa ja 2 pss hernemaissipaprikaa.
  • Emäntä
    3 kuukautta sitten
    Niin hyvää🤗
  • Minna
    3 kuukautta sitten
    Kun ensin laittaa nahkan päälle päin, antaa olla hetken uunissa. Nahka lähtee helposti pois lohesta👍🙂
  • Tekijä.
    3 kuukautta sitten
    Resepti on ihan hyvä. Mutta miksi pitää mainita Pirkka tilliä ym., jotkut aloittelevat ruuan tekijät olettavat, ettei muulla aineilla onnistu. Tämä on sitä harhaan johtavaa mainontaa. Ärsyttävää.
  • Kotikokkaaja
    3 kuukautta sitten
    Olisin kaivannut kirjolohen kylkeen pedille uunijuureksia pieninä kuutioina. Joko pakasteena tahi itse pilkkomana. Ruoka olisi värikkäämpi ja houkuttelevampi.
  • hyväksi todettu
    3 kuukautta sitten
    paista ensin nahkapuoli ylöspäin , poista nahka , mausta ja kermaa , jatka paistamista.
  • Mapu
    5 kuukautta sitten
    Luottoreseptini lohelle: lohifileelle nahattomalle puolelle:voidellaan sinapilla sen jälkeen ripotellaan päälle suolaa ja sitruunapippuria.Käännetään file nahkapuoli ylöspäin ja uuniin 175 astetta 20 min. Sen jälkeen otetaan nahka pois ja pintaan sinappia ja vähän suolaa.Päälle kaadetaan Pippuri ruokakermaa purkillinen ja takaisin uuniin 20 min.Ja näin valmista tuli.Perunamuusin kanssa erittäin maistuvaa.
  • Kala on hyvää
    11 kuukautta sitten
    Itse laitan lohen kaveriksi vuokaan pakaste kasviksia(pussi sisältää ruusukaalia, parsakaalia, perunalohkoja,sipulilohkoja) mikron kautta sulatettuna.
  • Pera
    1 vuosi sitten
    Sulata kermaan 100 g viherpippurikoskenlaskijaa.
  • Marga
    1 vuosi sitten
    Maukasta on, eikä se tästä helpompaa voi olla!
  • Anne
    1 vuosi sitten
    Lohen pintaan sopii myös sinappi. Paistetaan ensin nahka ylöspäin, 15 min pois ja pintaan maustetta.
  • Tiitäti
    1 vuosi sitten
    Helppo ja nopea
  • Mermiina
    2 vuotta sitten
    Lohi kannattaa paistaa nahka ylöspäin. Sen voi poistaa jo vartin paistamisen jälkeen. Samalla voi kaapia harmaan pintalihan pois. Se kun ei, varsinkaan kassilohessa ole mitään herkkua