Helppo uunilohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helpoista helpoin uunikala syntyy ruokakermasta ja kirjolohesta. Uunilohi on maistuva koko perheen arkiruoka.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | kirjolohifileetä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 658 kJ / 157 kcal |
Rasva | 10,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 1,5 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 13,4 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi kala talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kalan pinta suolalla ja pippurilla.
Kaada kerma vuokaan kalan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.
Ripottele tillitupsuja kalan pinnalle. Tarjoa sitruunalohkojen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etuArla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(67 arviota)
- yli 60 min3,9(94 arviota)
- alle 30 min4,4(28 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- alle 30 min4,5(8 arviota)
- yli 60 min4,5(83 arviota)
- 30 - 60 min4,0(648 arviota)
- alle 15 min4,3(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (344 arviota)
- mummomurmeli2 päivää sittenTeen uunilohen ilman nahkaa, laita kala nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja n. 175-180 asteeseen n. 10 min. nosta vuoka uunista kääri nahka haarukan avulla rullalle ja sitten suolaan ja maustan kalan sekä lisään ruokakermaa tai kermaa, uuniin kala n. 20-25 min. kalan paksuudesta riippuen.
- Täti ihmettelee3 kuukautta sittenRuokakerma muuttuu puuroksi eikä toimi kastikkeena
- Kissantassu3 kuukautta sittenPoistan evät ja pään,sit uunivuualle 4 prk kermaa ja 2 pss hernemaissipaprikaa.
- Emäntä3 kuukautta sittenNiin hyvää🤗
- Minna3 kuukautta sittenKun ensin laittaa nahkan päälle päin, antaa olla hetken uunissa. Nahka lähtee helposti pois lohesta👍🙂
- Tekijä.3 kuukautta sittenResepti on ihan hyvä. Mutta miksi pitää mainita Pirkka tilliä ym., jotkut aloittelevat ruuan tekijät olettavat, ettei muulla aineilla onnistu. Tämä on sitä harhaan johtavaa mainontaa. Ärsyttävää.
- Kotikokkaaja3 kuukautta sittenOlisin kaivannut kirjolohen kylkeen pedille uunijuureksia pieninä kuutioina. Joko pakasteena tahi itse pilkkomana. Ruoka olisi värikkäämpi ja houkuttelevampi.
- hyväksi todettu3 kuukautta sittenpaista ensin nahkapuoli ylöspäin , poista nahka , mausta ja kermaa , jatka paistamista.
- Mapu5 kuukautta sittenLuottoreseptini lohelle: lohifileelle nahattomalle puolelle:voidellaan sinapilla sen jälkeen ripotellaan päälle suolaa ja sitruunapippuria.Käännetään file nahkapuoli ylöspäin ja uuniin 175 astetta 20 min. Sen jälkeen otetaan nahka pois ja pintaan sinappia ja vähän suolaa.Päälle kaadetaan Pippuri ruokakermaa purkillinen ja takaisin uuniin 20 min.Ja näin valmista tuli.Perunamuusin kanssa erittäin maistuvaa.
- Kala on hyvää11 kuukautta sittenItse laitan lohen kaveriksi vuokaan pakaste kasviksia(pussi sisältää ruusukaalia, parsakaalia, perunalohkoja,sipulilohkoja) mikron kautta sulatettuna.
- Pera1 vuosi sittenSulata kermaan 100 g viherpippurikoskenlaskijaa.
- Marga1 vuosi sittenMaukasta on, eikä se tästä helpompaa voi olla!
- Anne1 vuosi sittenLohen pintaan sopii myös sinappi. Paistetaan ensin nahka ylöspäin, 15 min pois ja pintaan maustetta.
- Tiitäti1 vuosi sittenHelppo ja nopea
- Mermiina2 vuotta sittenLohi kannattaa paistaa nahka ylöspäin. Sen voi poistaa jo vartin paistamisen jälkeen. Samalla voi kaapia harmaan pintalihan pois. Se kun ei, varsinkaan kassilohessa ole mitään herkkua