Helppo uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Helpoista helpoin uunikala syntyy ruokakermasta ja kirjolohesta. Uunilohi on maistuva koko perheen arkiruoka.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
kirjolohifileetä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
1 dl
 
tai

Valmistus

30 - 60 min
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi kala talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kalan pinta suolalla ja pippurilla.
Kaada kerma vuokaan kalan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.
Ripottele tillitupsuja kalan pinnalle. Tarjoa sitruunalohkojen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Hinta 9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,15/kpl
    42,59/kg
  • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka laktoositon juustokerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (167 arviota)

  • Mermiina
    7 kuukautta sitten
    Lohi kannattaa paistaa nahka ylöspäin. Sen voi poistaa jo vartin paistamisen jälkeen. Samalla voi kaapia harmaan pintalihan pois. Se kun ei, varsinkaan kassilohessa ole mitään herkkua
  • Mummi.
    4 vuotta sitten
    Jugurtti uunilohi helppo tehda.maukasta perhe tykkäsi tosi paljon.