Hyppää sisältöön
Pehmeä palsternakkakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pehmeä palsternakkakeitto

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Pehmeä palsternakkakeitto on samettinen ja aromaattinen keitto. Keitto soseutetaan ja maustetaan lopuksi savuporotuorejuustolla.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    288 kJ / 69 kcal
  • Rasva
    2,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,8 g
  • Hiilihydraatit
    8,8 g
  • josta sokereita
    3,4 g
  • Proteiini
    1,4 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja paloittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua noin 1/2 tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää juusto. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ohenna keittoa tarvittaessa maidolla tai vedellä. Koristele yrteillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (90 arviota)

  • Ilmari
    3 vuotta sitten
    Tämä oli oikein hyvää. Porotuorejuusto sopi tosi hyvin tähän. 😋 Tehtiin lopusta keitosta hävikkipiiraita eli ns. Karjanlanpiirakkamainen piirakka palsternakkakeitolla. Niistäkin tuli hyviä.
  • minttu
    9 vuotta sitten
    Tämä on todella hyvä keitto. Meidän yksi suosikeistamme.