Uunilohi ja juurekset pellillä
Uunilohi ja uunijuurekset on rento viikonloppuruoka. Koko ruoka kypsyy samalla pellillä. Sekoita tyylikäs kylmä kastike piimästä ja smetanasta. Noin 4,40 €/annos*
4-5 annostayli 60 min
Ainekset
4-5 annosta
- 1(n. 600 g)kirjolohifilee
- 1(120 g)punasipuli
- 2rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Kylmä piimäkastike
- 1prk(120 g)Pirkka smetanaa
- 1-2tlvalkoviinietikkaa
- ripaussuolaa
Lisäksi
- 1ruukkuPirkka ruohosipulia
Valmistus
yli 60 min- Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Kuori punajuuret ja punasipuli. Leikkaa kaikki kasvikset tikuiksi, punajuuret ohuimmiksi, ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kääntele puolet öljystä, suolasta ja pippurista joukkoon. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
- Kasvisten kypsyessä pyyhi kalafilee talouspaperilla. Sivele öljyllä ja mausta lopulla suolalla ja pippurilla.
- Sekoita piimäkastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
- Siirtele kasvikset pellin reunalle niin, että kalalle tulee tilaa. Nosta filee pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia, kunnes lohi on juuri kypsä.
- Koristele lohi hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa piimäkastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi hyvää.