Video
Uunilohi ja juurekset pellillä
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunilohi ja uunijuurekset on rento viikonloppuruoka. Koko ruoka kypsyy samalla pellillä. Sekoita tyylikäs kylmä kastike piimästä ja smetanasta.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
- 1 (n. 600 g) kirjolohifilee
- 400 g Pirkka perunoita (keltainen pussi)
- 300 g Pirkka porkkanoita
- 300 g Pirkka punajuuria
- 1 (120 g) punasipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kylmä piimäkastike
- 1 dl Pirkka piimää
- 1 prk (120 g) Pirkka smetanaa
- 1–2 tl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 ruukku Pirkka ruohosipulia
Ravintosisältö
- Energia501 kJ / 120 kcal
- Rasva7,1 g
- josta tyydyttynyttä2,1 g
- Hiilihydraatit6,8 g
- josta sokereita2,9 g
- Proteiini6,7 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Kuori punajuuret ja punasipuli. Leikkaa kaikki kasvikset tikuiksi, punajuuret ohuimmiksi, ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kääntele puolet öljystä, suolasta ja pippurista joukkoon. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia.
- Kasvisten kypsyessä pyyhi kalafilee talouspaperilla. Sivele öljyllä ja mausta lopulla suolalla ja pippurilla.
- Sekoita piimäkastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
- Siirtele kasvikset pellin reunalle niin, että kalalle tulee tilaa. Nosta filee pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia, kunnes lohi on juuri kypsä.
- Koristele lohi hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa piimäkastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min4,1(14 arviota)
- 30 - 60 min4,0(688 arviota)
- yli 60 min3,8(74 arviota)
- 30 - 60 min4,2(19 arviota)
- yli 60 min3,9(112 arviota)
- yli 60 min4,4(8 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (152 arviota)
- Keira5 kuukautta sittenTodella hyvää. Aikaa vei kyllä kasvisten suikalointi mutta kannattee tehä huolella. Teen toistekin kun haluan jotain erilaista.
- Lohi10 kuukautta sittenMitä tuolla kuvan yläreunassa tapahtuu? :D
- Sibe1 vuosi sittenSuper hyvää 👍
- Ka5 vuotta sittenTosi hyvää.