• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaatti-basilikarisotto ja possupippuripihvit

Tomaatti-basilikarisotto ja possupippuripihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1sipuli
    • 2valkosipulikynttä
    • n. 1rklöljyä
    • 6dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
    • 1tlk(2 1/2 dl)Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 15 %
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1ruukkuPirkka basilikaa

Koristeeksi

Lisäksi

    • 1rs(370 g)HK rypsiporsaan pippuripihvejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.
  2. Kiehauta vesi ja mausta fondilla. Kaada riisin joukkoon kiehuvaa lientä vähitellen niin, että edellinen neste on imeytynyt ennen uuden neste-erän lisäystä. Sekoita koko ajan. Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite. Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.
  3. Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa. Lisää ne risottoon. Mausta mustapippurilla. Koristele paahdetuilla siemenillä.
  4. Paista pihvit kypsiksi pannulla pakkausohjeen mukaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal494 kJ
  • Proteiinia6,8 g
  • Hiilihydraatteja12,5 g
  • Rasvaa4,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Kotikokki22.1.2016

    En tiedä possupohveistä, mutta risotosta tulee tällä ohjeella tosi maukasta! Valkoviiniä harvemmin säästyy ruuanlaittoon, joten sen oon jättänyt pois ja toisinaan korvannut basilikan pinaatilla. Fondin olen korvannut kasvisliemikuutiolla.