Sitruuna-katkarapurisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
Katkaravut | |
---|---|
400 g | kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste) tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Risotto | |
1 | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | ekstra-neitsytoliiviöljyä tai |
3 dl | tai |
2 dl | valkoviiniä tai |
n. 7 dl | vettä tai |
2 rkl | kanafondia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
n. 20 g | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 452 kJ / 107 kcal |
Rasva | 3,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 11,5 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Sulata katkaravut kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Kuumenna pinnoitetussa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada riisien joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.
Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää veteen fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kanalientä kerrallaan risottoon. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 15–20 minuuttia.
Mausta riisi sitruunanmehulla ja -kuorella, parmesaaniraasteella, voilla ja pippurilla. Tarkista maku.
Paista katkaravut pussin ohjeen mukaan pannulla ja sekoita ne lopuksi risottoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakasteHinta 9,95/kpl24,87/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Maggi Kanaliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,75/kpl7,50/l
- Plussa-etu −21 %Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 8 x 28 gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl10,04/kgIlman Plussa-korttia 2,85/kpl (12,72/kg)
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(60 arviota)
- 30 - 60 min2,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,6(11 arviota)
- 30 - 60 min4,0(104 arviota)
- alle 30 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,3(162 arviota)
Arvostele resepti
- S5 kuukautta sittenErittäin hyvä
- Immi6 kuukautta sittenHyvä ja helppo tehdä!
- jh8 kuukautta sittenTosi hyvää ja helppo tehdä👍👍
- Mahtavaa4 vuotta sittenMaukasta ja helppo tehdä!