• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruuna-katkarapurisotto

Samettinen sitruunarisotto on maustettu sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Annoksen kruunaavat paistetut jättikatkaravut.
Sitruuna-katkarapurisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 113 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Katkaravut

    • 1ps(400 g)kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste)
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Risotto

    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2dlvalkoviiniä
    • n. 7dlvettä
    • 2rklkanafondia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1dlparmesaania raastettuna
    • mustapippuria
    • (ripaussuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata katkaravut kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  3. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada riisien joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.
  4. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää veteen fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kanalientä kerrallaan risottoon. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
  5. Mausta riisi sitruunanmehulla ja -kuorella, parmesaaniraasteella, voilla ja pippurilla. Tarkista maku.
  6. Paista katkaravut pussin ohjeen mukaan pannulla ja sekoita ne lopuksi risottoon.

Ravintosisältö per 100 g

  • 113 kcal471 kJ
  • Proteiinia5,15 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa3,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4