• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Fenkoli-katkarapurisotto

Fenkoli-katkarapurisotto saa hienostuneen säväyksen tuoreesta fenkolista. Parmesaani sopii tähän risottoon hyvin, vaikka Italiassa äyriäisten kanssa ei välttämättä tarjota parmesaania.
Fenkoli-katkarapurisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 260 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(200 g)fenkoli
    • 1(120 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2(100 g)porkkanaa
    • 2rklekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2dlvalkoviiniä (alkoholitonta)
    • n. 7dlvettä +
    • 2rklkasvisfondia
    • 1dlparmesaania raastettuna
    • 1/2dltilliä
    • ripausmustapippuria
    • (ripaussuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi kuoritut porkkanat.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää fenkoli ja porkkanat.
  3. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
  4. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut kattilaan. Mausta parmesaanilla, tillillä, ja pippurilla. Tarkista maku.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 260 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua