Fenkoli-katkarapurisotto
Fenkoli-katkarapurisotto saa hienostuneen säväyksen tuoreesta fenkolista. Parmesaani sopii tähän risottoon hyvin, vaikka Italiassa äyriäisten kanssa ei välttämättä tarjota parmesaania.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 260 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1(200 g)fenkoli
- 1(120 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1-2(100 g)porkkanaa
- 2rklekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2dlvalkoviiniä (alkoholitonta)
- n. 7dlvettä +
- 2rklkasvisfondia
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1dlparmesaania raastettuna
- 1/2dltilliä
- ripausmustapippuria
- (ripaussuolaa)
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi kuoritut porkkanat.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää fenkoli ja porkkanat.
- Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
- Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut kattilaan. Mausta parmesaanilla, tillillä, ja pippurilla. Tarkista maku.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 260 kcal1 080 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja39 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi