• Erityisruokavaliot

Kirjolohi-sienirisotto

Kirjolohi-sienirisotossa maistuu herneet ja parmasaanijuusto. Risotto saa hapokkuutta limetin mehusta.
Kirjolohi-sienirisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 104 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1(150 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2rklöljyä
    • n. 7dlvettä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1/2limetin mehu
    • 1pkt(300 g)marinoituja kirjolohikuutioita

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota sipulit öljyssä, pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon riisi ja anna kuullottua. Lisää herkkusienet ja paista vielä pari minuuttia.
  3. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada risottoon kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun edellinen liemilisäys on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
  4. Lisää herneet, tilli ja limetinmehu kypsennyksen loppuvaiheessa. Risoton kuuluu jäädä mehevän löysäksi.
  5. Ruskista kirjolohikuutiot pannulla ja nosta kalapalat risoton pinnalle. Tarjoa lisäksi parmesaania.

Ravintosisältö per 100 g

  • 104 kcal437 kJ
  • Proteiinia5,06 g
  • Hiilihydraatteja9,92 g
  • Rasvaa4,83 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille