Hyppää sisältöön
Kirjolohi-sienirisotto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohi-sienirisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Kirjolohi-sienirisotossa maistuu herneet ja parmasaanijuusto. Risotto saa hapokkuutta limetin mehusta.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 1 (150 g) sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 rkl öljyä
  • 2 dl Pirkka risottoriisiä
  • n. 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 ps (à 200 g) Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 limetin mehu
  • 300 g kirjolohifileetä

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    335 kJ / 80 kcal
  • Rasva
    2,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,5 g
  • Hiilihydraatit
    8,7 g
  • josta sokereita
    0,9 g
  • Proteiini
    4,4 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota sipulit öljyssä, pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon riisi ja anna kuullottua. Lisää herkkusienet ja paista vielä pari minuuttia.
  3. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja murenna joukkoon liemikuutio. Kaada risottoon kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun edellinen liemilisäys on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15–20 minuuttia.
  4. Lisää herneet. Kuumenna. Lisää lopuksi tilli ja limetinmehu. Risoton kuuluu jäädä mehevän löysäksi.
  5. Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Kuutioi filee.
  6. Ruskista kirjolohikuutiot pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta kalapalat risoton pinnalle. Tarjoa lisäksi parmesaania.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,8 (13 arviota)