Avokadorisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
3 dl | tai |
2 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
7 dl | vettä tai |
1 | tai |
2 (n. 400 g) | avokadoa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 698 kJ / 166 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 18 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon annosfondi. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen vesi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi.
Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Murskaa osa avokadoista haarukalla. Mausta avokado suolalla ja pippurilla. Lisää avokado ja parmesaani risoton joukkoon. Älä enää kuumenna risottoa, sillä avokadon maku muuttuu lämmitettäessä. Ripottele avokadorisoton pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa risotto heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,55/kpl22,20/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka syöntikypsä avokado 1lkHinta n. 1,70/kpl8,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 17,70/kpl17,70/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,45/kpl9,80/l
- Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klpHinta 5,09/kpl13,31/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,75/kpl7,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(114 arviota)
- 30 - 60 min4,0(107 arviota)
- 30 - 60 min4,8(79 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
- 30 - 60 min4,0(104 arviota)
- 30 - 60 min4,1(120 arviota)
- 30 - 60 min4,3(162 arviota)
- alle 30 min3,9(81 arviota)
Arvostele resepti
- Satu6 vuotta sittenOlen käyttänyt valkoviinin sijasta omenamehua. On toiminut hyvin!
- Helena6 vuotta sittenTämä oli hyvää! Käytin luomu-kasvisliemikuution ja paistoin pieniä katkarapuja risoton päälle. Toimi ja suosittelen!
- Sohvi6 vuotta sittenKiitos, hyvää tuli ja kauniin vaalean vihreää. Laitan ensi kerran sieniä mukaan kuten muut vinkkasivat!
- Kokeilija6 vuotta sittenHyvää tuli, resepti toimii. Avokadon voi vaihtaa ja käyttää esimerkiksi sieniä. Ensi kerralla kokeilen tehdä tätä suppilovahvero-mustatorvisienivirityksenä. Tatit kun puuttuvat varastoistami.
- Mandi6 vuotta sittenTämä on todella hyvää! Käytän kasvisfondin sijaan kanafondia, joka tuo lisää makua. Annoksen päälle ripottelen vielä vähän parmesaania sekä cashewpähkinää, joka toimii tässä erinomaisesti! Superhyvää on! Ja ihan kunnon valkkaria niin toimii.
- Ihailija6 vuotta sittenKelpasi lapsille oli yllättävän. Hyvää 🍵🍽
- hepsu6 vuotta sittenavokadorisotto
- Ekaa kertaa risottoa6 vuotta sittenLisäsin mukaan muutaman suppilovahveron ja tuli vielä parempaa ❤
- Aa6 vuotta sittenVoiko valkoviinin korvata jollakin lähiruokakaupasta löytyvällä vaihtoehdolla?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAa, valkoviini sijaan voit käyttää enemmän vettä. Halutessasi voit lisätä risottoon pienen määrän valkoviinietikkaa tai sitruunamehua.