Tomaatti-mozzarellasiikaaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-mozzarellasiikaa

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Tomaatti-mozzarellasiika on juustolla kuorrutettu kalaherkku. Voit valmistaa siikafileet joko pannulla tai uunissa. Tarjoa perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

    Ainekset

    4–5 annosta
    600 g
     
    siikafileitä
    tai
    n. 1 tl
     
    merisuolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 1/2 rs (à 250 g)
     
    Pirkka kirsikkatomaatteja
    tai
    1 ps (200 g/125 g)
     
    tai
    1–2 rkl
     
    tai
     
    tuoretta basilikaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    423 kJ / 102 kcal
    Rasva
    4,7 g
    josta tyydyttynyttä
    1,9 g
    Hiilihydraatit
    1,4 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    13 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Poista ruodot siikafileistä. Leikkaa fileet tarvittaessa pienemmiksi annospaloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi mozzarella ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi. Valmista siiat joko uunissa tai pannulla.

    Uunissa kypsentäminen: Levitä fileet voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kirsikkatomaatit, mozzarellat ja oliiviöljy fileiden pinnalle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele basilikalla.

    Pannulla kypsentäminen: Paista siikafileet paistin- tai muurinpohjapannulla ensin nahkapuolelta 1–2 minuuttia, sitten toiselta puolelta noin minuutti. Käännä fileet vielä nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kirsikkatomaatit ja mozzarellat kalojen päälle. Kaada pinnalle hieman oliiviöljyä. Pane kansi päälle ja anna lämmetä pari minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden ja vihersalaatin kanssa.