• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaatti-mozzarellasiikaa

Tomaatti-mozzarellasiikaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 100 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 600gsiikafileitä
    • n. 1tlmerisuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1 1/2rs(à 250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1pkt(150 g)Pirkka mozzarellaa
    • 1-2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista ruodot siikafileistä. Leikkaa fileet tarvittaessa pienemmiksi annospaloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi mozzarella ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi. Valmista siiat joko uunissa tai pannulla.
  2. Uunissa kypsentäminen: Levitä fileet voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kirsikkatomaatit, mozzarellat ja oliiviöljy fileiden pinnalle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele basilikalla.
  3. Pannulla kypsentäminen: Paista siikafileet paistin- tai muurinpohjapannulla ensin nahkapuolelta 1-2 minuuttia, sitten toiselta puolelta noin minuutti. Käännä fileet vielä nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kirsikkatomaatit ja mozzarellat kalojen päälle. Kaada pinnalle hieman oliiviöljyä. Pane kansi päälle ja anna lämmetä pari minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 100 kcal419 kJ
  • Proteiinia11,8 g
  • Hiilihydraatteja1,32 g
  • Rasvaa5,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille