TomaatticarpaccioTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatticarpaccio

Kauden parhaat tomaatit pääsevät oikeuksiinsa tässä tomaatticarpacciossa eli yrttiöljyllä viimeistellyssä viipaloidussa tomaattisalaatissa. Noin 0,90€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4-5(600 g)kypsää tomaattia
    • 1/4tl(sormi)suolaa
    • 1dlbasilikan lehtiä suikaloituna

Yrttiöljy

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele ja kuivaa huoneenlämpöiset tomaatit. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Asettele tomaattiviipaleet limittäin tarjoilulautaselle ja ripottele tomaattien pinnalle suola.
  2. Hienonna ruohosipuli ja siirrä kulhoon. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista sitruunasta mehua.
  3. Lämmitä öljy kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon ruohosipulin päälle. Lisää sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Mausta suolalla.
  4. Valuta lusikan avulla ruohosipuliöljyä tomaattien päälle. Lisää lopuksi suikaloitu basilika. Tarjoa tomaatticarpaccioa alkupalaksi leivän kanssa tai lisäkkeenä grilliruoille.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille