• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kermainen tomaattikeitto

Resepti: Eeva Hongisto/Midi Vuorela
Kermainen tomaattikeitto
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 2keltasipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklöljyä
    • 1kgkypsiä tomaatteja
    • 8dlvettä
    • 1-2kasvis- tai kanaliemikuutiota
    • 1prk(á 2 1/2 dl)ruokakermaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Silppua kuoritut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota silppu öljyssä kattilassa.
  2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista valkoiset kovat kannat ja lisää lohkot kattilaan. Pyörittele tomaatteja hetki kattilassa sipulien kanssa kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi sekä murennetut liemikuutiot ja hauduta noin 15 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja mausta keitto suolalla sekä pippurilla. Kiehauta ja lisää hienonnettu basilika joukkoon.
  4. Tarjoa seesamigrissinien kanssa. Halutessasi voit paahtaa pekoninpaloja keiton pinnalle.
  5. Vinkki! Valmista seesamigrissinit pakastepiirastaikinasta. Paahda pari desiä seesaminsiemeniä paistinpannussa. Leikkaa sulanut piirastaikina pitkittäin 16 tangoksi. Pyörittele tangot seesaminsiemenissä. Paista uunissa 200 asteessa 15-18 minuuttia.

Kommentoi

Arvosana reseptille1