Jauheliha-borssilaatikko
Borssikeitosta tutut maut löydät tästä kaalilaatikon sukulaisesta. Kokeile ja ihastu!
6 annostayli 60 min215 kcal / annos (275g)
Ainekset
6 annosta
- n. 700gvalkokaalia
- n. 300gPirkka etikkapunajuuria
- 1(n. 100 g)sipuli
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa
- 1rklmeiramia tai oreganoa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rklsiirappia
- 3dlvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja riisi. Anna niiden kuullottua. Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla ja siirapilla.
- Lisää joukkoon kaali ja vesi. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää punajuuret ja sekoita.
- Kaada seos uunivuokaan. Lisää vuokaan lopuksi ruokakerma. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa laatikon myös naudan jauhelihasta tai sika-nautajauhelihasta.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 275g100 g
- 215 kcal900 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi