• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaattinen maksaruukku

Tomaattinen maksaruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 97,8 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1pkt(300 g)pakastettua broilerin maksaa
    • 2rklöljyä
    • n. 100gpurjoa
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1/2tlk(à 500 g)tomaattimurskaa
    • 2dlvettä
    • 2tlmeiramia
    • (1/2 tlsuolaa)
    • 1/2dlruokakermaa

Koristeeksi

    • vihreää yrttiä esim. meiramia tai persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata broilerin maksa yön yli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta maksa ja kuivaa talouspaperiin. Paloittele maksa pieniksi paloiksi.Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo.
  2. Kuumenna paistokasarissa öljy ja ruskista kevyesti maksapalat. Lisää kasariin purjo ja sekoittele hetki. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Sekoita ja anna kiehua viisi minuuttia. Mausta meiramilla ja halutessasi suolalla. Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna. Ripottele pinnalle vihreitä yrttejä. Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa. Huom! Pese broilerinmaksan käsittelyssä käytetyt ruoanvalmistusvälineet ja kätesi huolellisesti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 97,8 kcal409 kJ
  • Proteiinia7,17 g
  • Hiilihydraatteja4,57 g
  • Rasvaa5,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille