• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Purjoinen kalavuoka

Purjoinen kalavuoka valmistuu helposti mikrossa.
Purjoinen kalavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 83,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Levitä purjoviipaleet uunivuoan pohjalle ja pirskottele päälle öljyä tai pane päälle margariininokareita. Kuumenna vuokaa mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 4 minuuttia.
  2. Sekoita kattilassa kylmä maito ja vehnäjauhot keskenään. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta noin 4 minuuttia ja lisää sulatejuusto. Kuumenna kastike.
  3. Viipaloi sulanut pakastekala ja asettele vuokaan purjon päälle. Ripottele kalan pinnalle pippuria, suolaa ja runsaasti tilliä. Kaada päälle juustokastike.
  4. Kypsennä mikrossa täysteholla 5 minuuttia, käännä vuokaa ja kypsennä edelleen noin 5 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys. Anna ruoan jälkikypsyä peitettynä pari minuuttia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 83,4 kcal349 kJ
  • Proteiinia9,94 g
  • Hiilihydraatteja4,82 g
  • Rasvaa2,71 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille