Tomahawk ja chimichurrimaustevoi
Näyttävä Tomahawk-pihvi on kesägrillattavien kuningas! Tarjoa liha ihanien peruna-paprikavartaiden ja mausteisen chimichurrivoin kanssa.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1kpl(n. 1,2 kg)Naudan Tomahawk
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Perunavartaat
- 1kgkiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 2ps(à 200 g)napostelu paprikoita
- 1ps(100 g)Pimientos de Padrón -paprikoita
Chimichurrimaustevoi
- 100gpehmeää voita
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1ruukkutuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1ruukkutuoretta korianteria hienonnettuna
- 1tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ota tomahawk huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista.
- Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.
- Paista kuumassa grillissä noin viisi minuuttia per puoli. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan grillin kestävä lihalämpömittari ja nosta liha grilliin epäsuoralle lämmölle. Sulje grillin kansi ja anna grillautua. Kääntele lihaa ahkerasti, noin 5 minuutin välein kunnes lihalämpömittari näyttää noin 54 astetta.
- Nosta liha grillistä ja kääri kevyesti kaksinkertaisella foliolla ja anna levätä noin 30 minuuttia. Lihan sisälämpötila nousee tämän aikana vielä noin 5-8 astetta.
- Keitä pestyt perunat suolatussa vedessä noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Valmista chimichurrimaustevoi kun perunat kiehuvat. Hienonna punainen chili ja sekoita maustevoin ainekset keskenään.
- Pujota vartaisiin vuorotellen kokonaisia perunoita, napostelupaprikoita ja pimientos de padrón -paprikoita.
- Grillaa vartaita jatkuvasti käännellen noin 5-10 minuuttia. Tarjoa tomahawk peruna-paprikavartaiden ja maustevoin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi