Rotukarjan tomahawkpihvi ja marjainen couscoussalaatti
Tomahawk eli naudan kyljys on komea näky. Tomahawkin voi valmistaa grillissä tai paistaa uunissa.
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1rotukarjan naudan tomahawk-kyljys
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- pari kourallista savustuspurua
Sienivoi
- 1pkt(200 g)herkkusieniä
- 75gvoita
- 1tltimjaminlehtiä
- 1/4tlmustapippuria
Marjainen kuskussalaatti
- 3dlcouscousia
- 10mansikkaa
- 2-3kevätsipulia tai kesäsipulin varret
- 1rspensasmustikoita
- 1/4dlbasilikaa hienonnettuna
- 1/4dlminttua hienonnettuna
- 3rklöljyä
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen valmistusta. Kuivaa liha talouspaperilla.
- Grillaa lihaa kuumassa grillissä noin 5 minuuttia molemmin puolin. Ota väriä myös lihan reunoihin. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja siirrä liha grillissä epäsuoralle lämmölle. Grillin lämmön olisi hyvä olla maksimissaan 125 astetta. Nosta halutessasi grilliin myös löyhään folioon käärittyä savustuspurua ja sulje grillin kansi. Anna lihan kypsyä, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Sammuta grillin lämpö ja peittele liha kevyesti foliolla. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
- Lihan kypsyessä nosta puhdistetut sienet monitoimikoneen kulhoon ja hienonna rakeiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja mausteet. Anna käydä, kunnes massa on tasaista. Siirrä sienivoi kulhoon odottamaan.
- Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hetki. Puolita tai leikkaa mansikat neljään osaan. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kaikki salaatin aineet couscousin joukkoon.
- Avaa tomahawk-paketti ja voitele lihan molemmat puolet sienivoilla. Viipaloi liha ja tarjoa marjaisen couscoussalaatin kanssa. Lopun sienivoin voit nostaa pöytään lihan päälle lisättäväksi.
Tiesitkö että...
Tomahawkin voi grillauksen jälkeen kypsentää myös 125-asteisessa uunissa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi