K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Tomahawk steakReseptin takana kumppani

Tomahawk steak

Mureimman Tomahawk Steakin saat, kun käytät paistaessa paistomittaria ja annat lihan levätä vartin ennen leikkaamista.

Ainekset

1 annosta
    • 1kplTamminen Tomahawk steak
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 2rklrypsiöljyä
    • timjamia, tuoretta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota Tomahawk Steak huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
  2. Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä noin viisi minuuttia per puoli. Siirrä sitten joko 180 asteiseen uuniin tai grillin yläritilälle, kiinnitä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari (varo, ettei mittari osu luuhun) ja anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 60-62 astetta.
  3. Kääri lihat folioon ja anna levätä 15 minuuttia. Ripottele valmiin pihvin päälle reilusti tuoreita timjamin lehtiä ja tarjoile mieleisien lisäkkeiden kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,00/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille94 arvostelua
  • Olisinpa lukenut kommenttit10.6.2022

    60 astetta on liian paljon jos tahtoo hyvän puoliraa'an. Liha kypsyy vielä folion sisällä, joten lihasta tulee enemmänkin puolikypsä jos tekee 60 asteeseen uunissa. Parempia tuloksia näin hyvällä lihalla saa 55 asteessa uunista ottamalla, minkä aion itse tehdä seuraavalla kerralla.

  • Hiilillä herkkua29.6.2018

    Yhdyn edelliseen. 54 astetta ja folioon niin tuli upean rose sisältä.

  • Testattu2.6.2018

    60-62 vetää lihan ylikypsäksi. Suosittelen ottamaan 54, jos vetäytyy 15 min foliossa

  • mummo18.3.2017

    olipas mahtavan murea ja maukas liha