Tomahawk steak
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Mureimman Tomahawk Steakin saat, kun käytät paistaessa paistomittaria ja annat lihan levätä vartin ennen leikkaamista.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1,2 kg) | tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
timjamia, tuoretta tai |
Ravintosisältö
Energia | 593 kJ / 142 kcal |
Rasva | 6,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 20,5 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota Tomahawk Steak huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä noin viisi minuuttia per puoli. Siirrä sitten joko 180 asteiseen uuniin tai grillin yläritilälle, kiinnitä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari (varo, ettei mittari osu luuhun) ja anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 60–62 astetta.
Kääri lihat folioon ja anna levätä 15 minuuttia. Ripottele valmiin pihvin päälle reilusti tuoreita timjamin lehtiä ja tarjoile mieleisien lisäkkeiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tamminen rotukarjan naudan Tomahawk kyljys n1,2kgHinta n. 53,94/kpl44,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(94 arviota)
- yli 60 min3,5(8 arviota)
- yli 60 min3,5(17 arviota)
- yli 60 min3,3(31 arviota)
- yli 60 min3,5(18 arviota)
- yli 60 min4,9(12 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (102 arviota)
- Olisinpa lukenut kommenttit2 vuotta sitten60 astetta on liian paljon jos tahtoo hyvän puoliraa'an. Liha kypsyy vielä folion sisällä, joten lihasta tulee enemmänkin puolikypsä jos tekee 60 asteeseen uunissa. Parempia tuloksia näin hyvällä lihalla saa 55 asteessa uunista ottamalla, minkä aion itse tehdä seuraavalla kerralla.
- Hiilillä herkkua6 vuotta sittenYhdyn edelliseen. 54 astetta ja folioon niin tuli upean rose sisältä.
- Testattu6 vuotta sitten60-62 vetää lihan ylikypsäksi. Suosittelen ottamaan 54, jos vetäytyy 15 min foliossa
- mummo7 vuotta sittenolipas mahtavan murea ja maukas liha