Tomahawk steak Reseptin takana kumppani

Tomahawk steak

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Mureimman Tomahawk Steakin saat, kun käytät paistaessa paistomittaria ja annat lihan levätä vartin ennen leikkaamista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
 
timjamia, tuoretta
tai

Ravintosisältö

Energia
593 kJ / 142 kcal
Rasva
6,4 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
0 g
josta sokereita
0 g
Proteiini
20,5 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota Tomahawk Steak huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.

Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä noin viisi minuuttia per puoli. Siirrä sitten joko 180 asteiseen uuniin tai grillin yläritilälle, kiinnitä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari (varo, ettei mittari osu luuhun) ja anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 60–62 astetta.

Kääri lihat folioon ja anna levätä 15 minuuttia. Ripottele valmiin pihvin päälle reilusti tuoreita timjamin lehtiä ja tarjoile mieleisien lisäkkeiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tamminen rotukarjan naudan Tomahawk kyljys n1,2kg
    Hinta n. 45,54/kpl
    37,95/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka suomalainen timjami ruukussa
    Hinta 1,85/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (97 arviota)

  • Olisinpa lukenut kommenttit
    1 vuosi sitten
    60 astetta on liian paljon jos tahtoo hyvän puoliraa'an. Liha kypsyy vielä folion sisällä, joten lihasta tulee enemmänkin puolikypsä jos tekee 60 asteeseen uunissa. Parempia tuloksia näin hyvällä lihalla saa 55 asteessa uunista ottamalla, minkä aion itse tehdä seuraavalla kerralla.
  • Hiilillä herkkua
    5 vuotta sitten
    Yhdyn edelliseen. 54 astetta ja folioon niin tuli upean rose sisältä.
  • Testattu
    5 vuotta sitten
    60-62 vetää lihan ylikypsäksi. Suosittelen ottamaan 54, jos vetäytyy 15 min foliossa
  • mummo
    6 vuotta sitten
    olipas mahtavan murea ja maukas liha