Yrttitarhan paahtofilee
Yrttitarhan paahtofilee sopii tarjottavaksi juhlien noutopöytään.
8 annostayli 60 min61,6 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1kgnaudan ulkofileetä
- voita
Liemi
- 1lvettä
- 50gsuolaa
- 1sipuli
- 1tlkokonaisia mustapippureita
- 2valkosipulinkynttä
- runsaasti tuoreita yrttejä, kuten basilikaa,
- timjamia ja sitruunamelissaa
- muutama persiljanoksa
Valmistus
yli 60 min- Poista fileestä kalvo ja ruskista liha pannulla voissa joka puolelta. Aseta liha mahdollisimman sopivan kokoiseen uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittasi lihaan niin, että sen kärki tulee fileen keskelle. Kypsennä 125 asteen lämmössä uunin alatasolla kunnes mittari osoittaa 65 astetta. Aikaa kuluu noin 1h 15-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
- Kiehauta vesi kapeahkossa kattilassa maustelientä varten. Lohko sipuli ja lisää veteen suolan kanssa. Lisää murskatut pippurit ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä karkeaksi hienonnetut yrtit ja persilja. Anna liemen kiehua noin 10 minuuttia ja jäähdytä se esim. kylmässä vesialtaassa.
- Kun liha on valmis,anna sen hetki levähtää peitettynä. Poista mittari ja nosta filee jäähtyneeseen mausteliemeen. Anna lihan maustua liemen peitossa n. 5 tuntia. Älä pidä pidempään, ettei lihasta tule liian suolaista.
- Ota liha liemestä ja säilytä sitä peitettynä kylmässä. Leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa yrttisen kermaviilikastikkeen sekä keitettyjen perunoiden, perunasalaatin tai perunagratiinin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 61,6 kcal258 kJ
- Proteiinia 10,2 g
- Hiilihydraatteja0,61 g
- Rasvaa1,97 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
"Aseta liha mahdollisimman sopivan kokoiseen uunivuokaan" - mitähän tällä kuningaslauseella taas tarkoitetaan? Kas kun ei vielä lue, että kypsennä sopivassa lämpötilassa..
Sopimatonta, vuoan koko kannattaa valita lihan koon ja muodon mukaan.
52 astetta...ei yhtään enempää!!!