Pinaattinen kalamureke
Vaalea kalamureke saa vihertävän värin pinaatista ja tillistä. Murekkeen kanssa maistuvat uudet perunat tai perunasose.
8 annosta30 - 60 min140 kcal / annos (140g)
Ainekset
8 annosta
- 750gvaaleaa kalaa fileenä (hauki, siika tai ahven)
- 1ps(150 g)Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 1rklvoita
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 3kananmunaa
- 1ruukkutilliä
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- Crème Bonjour Cuisinea, tilli & sitruuna
Valmistus
30 - 60 min- Sulata pinaatti mikrossa tai kattilassa. Valuta pinaatista irtoava neste lävikössä. Sekoita voi lämpimän pinaatin joukkoon.
- Hienonna kalafileet monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma, kananmunat, pinaatti ja tilli. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
- Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
- Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Tarjoa kalamureke perunasoseen ja cuisinen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 140 kcal583 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Uskomattoman hyvää! Ainoa vaikea kohta on kipata mureke toisin päin kypsennyksen jälkeen, kun kaikki vuokaan muodosttunut neste leviää pitkin keittiötasoja :(