• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevätsilakat

Keväiset silakkafileet on täytetty savusilakalla ja tillillä. Kevätsilakat kypsyvät meheviksi uunissa.
Kevätsilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 127 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista silakoista selkäruodot ja lado ne työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Mausta varovasti valkopippurilla.
  2. Perkaa savusilakat ja soseuta liha haarukalla. Lisää siihen hienonnettu tilli ja vettä tai kermaa, jotta saat levitettävän tahnan.
  3. Levitä tahna fileille ja taita fileet poikittain kaksin kerroin. Voitele matala uunivuoka reilusti rasvalla ja lado silakkataskut vuokaan. Lisää päälle muutama voinokare.
  4. Kypsennä silakoita 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Lisää päälle kiehuva vesi ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
  5. Leikkaa kuoritut munat leikkurilla kolmeen suuntaan, jotta saat ne pieniksi kuutioiksi, ja sekoita joukkoon tilli ja suola. Levitä munaseos vuokaan ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 127 kcal531 kJ
  • Proteiinia12,1 g
  • Hiilihydraatteja0,07 g
  • Rasvaa8,78 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille