Lehtipihvit ja maustevoi
Ohuet naudan lehtipihvit valmistuvat nopeasti pannulla tai grillissä. Kumpi maustevoi on suosikkisi valkosipuli-yrtti vai grillimaustevoi?
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gnaudan ulkofileetä
- n. 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1-2rklvoita
- 1-2rklöljyä
Valkosipuli-timjamivoi
- 50gPirkka voita
- 1valkosipulinkynsi
- 1 1/2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- ripausmustapippuria
Grillimaustevoi
- 50gPirkka voita
- 1tlPirkka grillausmaustetta
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin maustevoit. Sekoita pehmenneeseen voihin muut maustevoiden raaka-aineet. Kääri maustevoit omiin leivinpaperihinsa pötköiksi ja pakasta voit.
- Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Leikkaa ulkofilee poikkisyin neljäksi pihviksi (paksuus noin 1 cm). Aseta yksi pihvi kerrallaan kahden leivinpaperin väliin leikkuulaudalle ja nuiji lihanuijalla ohueksi pihviksi.
- Ruskista voi-öljyseos paistinpannulla tai grillitasolla ja paista pihvejä noin 1 min/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa maustevoista viipaleet ja nosta kuumien pihvien päälle. Tarjoa lehtipihvit heti esimerkiksi paahdettujen tai grillattujen terttutomaattien kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
namskis oli herkullista suosittelen