• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tonnikalatapas

Tonnikalatapas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 palaa
  • 30 - 60 min
  • 196 kcal / 100 g

Ainekset

30 palaa
    • 1pkt(500 g)Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
    • (pakaste)
    • 1-2sipulia
    • 1punainen paprika
    • 2tlk(à 200 g)Pirkka tonnikalaa öljyssä
    • 1tlk(280 g)Pirkka herkkusieniviipaleita
    • 1tlk(235 g)Pirkka vihreitä oliiveja jalapenotäytteellä
    • 1/2tlk(à 500 g)Pirkka chili-tomaattimurskaa
    • 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikina kaulinta apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Pistele taikina.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paprika. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Valuta myös sienet ja oliivit.
  3. Levitä tomaattimurska taikinapohjalle. Jaa päälle tasaisesti tonnikala ja muut täytteet. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Paista piirakkaa 225 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Paloittele piirakka pieniksi tapaspaloiksi. Tarjoa tonnikalatapakset alkupaloina tai illanistujaisissa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 196 kcal820 kJ
  • Proteiinia8,33 g
  • Hiilihydraatteja11,7 g
  • Rasvaa12,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille