• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tulinen makkarawokki

Tulinen makkarawokki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 465 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(150 g)iso punasipuli
    • 1pkt(240 g)Pirkka grillisalamia
    • 1/3tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 3/4dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1/2dlPirkka meksikolaiskastiketta

Lisäksi

Valmistus

alle 15 min
  1. Halkaise punasipuli, vedä kuoret pois puolikkaista ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa makkarat ohuiksi vinoiksi viipaleiksi.
  2. Paista makkaraviipaleita tilavassa paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää sipuliviipaleet ja anna niiden hiukan pehmetä. Siirrä makkara-sipuliseos pannulta ja pidä kuumana.
  3. Lisää pannulle hiukan öljyä, kuumenna ja kääntele vihanneksia pannulla 6-7 minuuttia, kunnes irtoava neste on haihtunut. Kaada makkara-sipuliseos takaisin pannulle, kuumenna vielä ja mausta suolalla, pippurilla ja chilikastikkeella. Terästä vokki meksikolaiskastikkeella.
  4. Kuumenna tilavassa kattilassa 2 litraa vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Lisää riisipussit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois. Leikkaa riisipussit auki ja valuta riisi tarjolle. Tarjoa vokki riisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 465 kcal1 950 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja65 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1