• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makkara-linssikeitto

Makkara-linssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (410g)

Ainekset

6 annosta
    • 2 1/2dlvihreitä linssejä (Go Green)
    • n. 1 1/2lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1/2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 3-4perunaa
    • 3valkosipulinkynttä
    • 100gpurjoviipaleita (pakaste)
    • n. 2rklaurinkokuivattujen kirsikkatomaattien öljyä
    • 1tlkuivattua timjamia
    • 240gPirkka grillisalamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele linssit.
  2. Kuori, halkaise ja viipaloi perunat. Kuumenna vesi, linssit, kasvisliemikuutio, suola ja laakerinlehti kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja keittojuurekset. Kiehauta valkosipulit ja purjoviipaleet tilkassa aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Lisää juurekset, kuullota ne ja kaada kaikki kasvikset keiton joukkoon. Mausta timjamilla. Keitä vielä 10 minuuttia.
  4. Viipaloi makkarat ja paista ne rapeiksi tilkassa aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita lopuksi keittoon valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja makkarat.
  5. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 410g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille