• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa

Kokeile monipuolista kesäkurpitsaa tällä kertaa munakkaassa. Raikas tomaattisalsa maistuu kesäkurpitsamunakkaan kanssa.
Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 7(à 55 g)kananmunaa
    • 7rklvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1(n. 350 g)kesäkurpitsa
    • 1isosipuli
    • 2rklöljyä
    • 1/2dlparmesaanijuustoa raastettuna
    • tuoretta basilikaa

Tomaattisalsa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka, hienonnettu basilika ja suola. Kaada kastike tomaatti-sipuliseoksen joukkoon. Anna maustua munakkaan valmistuksen ajan.
  2. Sekoita kulhossa haarukalla kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri. Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli.
  3. Kuumenna öljy muurinpohjapannussa tai laakeassa paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleet. Kaada pannuun munakasmassa ja sekoita aluksi varovasti lastalla ja anna munakkaan hyytyä rauhassa. Siirrä pannua tarvittaessa pois kuumalta liekiltä. Tarkista, että munakkaan pohja on kauniin ruskea.
  4. Ripottele päälle juustoraastetta ja basilikanlehtiä. Jaa munakas neljään osaan ja nosta lohkot lautasille. Tarjoa tomaattisalsan ja leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia16,2 g
  • Hiilihydraatteja8,6 g
  • Rasvaa23,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille