Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
7 (à 55 g) | kananmunaa tai |
7 rkl | vettä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
1 (n. 350 g) | kesäkurpitsa tai |
1 iso | sipuli tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 dl | parmesaania raastettuna tai |
tuoretta basilikaa tai | |
Tomaattisalsa | |
---|---|
4 (400 g) | tomaattia tai |
1/2 | sipulia tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | tai |
tuoretta basilikaa tai | |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 354 kJ / 85 kcal |
Rasva | 6,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 2,6 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Valmista ensin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka, hienonnettu basilika ja suola. Kaada kastike tomaatti-sipuliseoksen joukkoon. Anna maustua munakkaan valmistuksen ajan.
Sekoita kulhossa haarukalla kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri. Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli.
Kuumenna öljy muurinpohjapannussa tai laakeassa paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleet. Kaada pannuun munakasmassa ja sekoita aluksi varovasti lastalla ja anna munakkaan hyytyä rauhassa. Siirrä pannua tarvittaessa pois kuumalta liekiltä. Tarkista, että munakkaan pohja on kauniin ruskea.
Ripottele päälle juustoraastetta ja basilikanlehtiä. Jaa munakas neljään osaan ja nosta lohkot lautasille. Tarjoa tomaattisalsan ja leivän kanssa.