Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kokeile monipuolista kesäkurpitsaa tällä kertaa munakkaassa. Raikas tomaattisalsa maistuu kesäkurpitsamunakkaan kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
7 (à 55 g)
 
kananmunaa
tai
7 rkl
 
vettä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1 (n. 350 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 iso
 
sipuli
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1/2 dl
 
parmesaania raastettuna
tai
 
tuoretta basilikaa
tai

Tomaattisalsa

4 (400 g)
 
tomaattia
tai
1/2
 
sipulia
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
tai
 
tuoretta basilikaa
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
354 kJ / 85 kcal
Rasva
6,3 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
2,6 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
4 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka, hienonnettu basilika ja suola. Kaada kastike tomaatti-sipuliseoksen joukkoon. Anna maustua munakkaan valmistuksen ajan.

Sekoita kulhossa haarukalla kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri. Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli.

Kuumenna öljy muurinpohjapannussa tai laakeassa paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleet. Kaada pannuun munakasmassa ja sekoita aluksi varovasti lastalla ja anna munakkaan hyytyä rauhassa. Siirrä pannua tarvittaessa pois kuumalta liekiltä. Tarkista, että munakkaan pohja on kauniin ruskea.

Ripottele päälle juustoraastetta ja basilikanlehtiä. Jaa munakas neljään osaan ja nosta lohkot lautasille. Tarjoa tomaattisalsan ja leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta