Kesäkurpitsamunakas ja tomaattisalsa
Kokeile monipuolista kesäkurpitsaa tällä kertaa munakkaassa. Raikas tomaattisalsa maistuu kesäkurpitsamunakkaan kanssa.
4 annosta30 - 60 min310 kcal / annos (330g)
Ainekset
4 annosta
- 7(à 55 g)kananmunaa
- 7rklvettä
- 3/4tlsuolaa
- mustapippuria
- 1(n. 350 g)kesäkurpitsa
- 1isosipuli
- 2rklöljyä
- 1/2dlparmesaania raastettuna
- tuoretta basilikaa
Tomaattisalsa
- 4(400 g)tomaattia
- 1/2sipulia
- 1rkloliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka, hienonnettu basilika ja suola. Kaada kastike tomaatti-sipuliseoksen joukkoon. Anna maustua munakkaan valmistuksen ajan.
- Sekoita kulhossa haarukalla kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri. Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli.
- Kuumenna öljy muurinpohjapannussa tai laakeassa paistinpannussa. Ruskista siinä kevyesti kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleet. Kaada pannuun munakasmassa ja sekoita aluksi varovasti lastalla ja anna munakkaan hyytyä rauhassa. Siirrä pannua tarvittaessa pois kuumalta liekiltä. Tarkista, että munakkaan pohja on kauniin ruskea.
- Ripottele päälle juustoraastetta ja basilikanlehtiä. Jaa munakas neljään osaan ja nosta lohkot lautasille. Tarjoa tomaattisalsan ja leivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 330g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 16,2 g
- Hiilihydraatteja8,6 g
- Rasvaa23,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi