Gluteeniton taatelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku on mehevä ja luontaisesti gluteeniton. Koristele taatelisuklaakakku suklaakuorrutteella ja halutessasi koristerakeilla. Noin 0,45 €/annos*

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta

Suklaakuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja lisää taateleiden joukkoon sulamaan. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen.
  3. Sekoita manteli- ja perunajauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vältä turhaa sekoittamista. Siivilöi lopuksi taikinan joukkoon kaakaojauhe, sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  4. Voitele vuoka reilusti voilla ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kumoa kakku varovasti hieman jäähtyneenä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ennen leikkaamista, jotta kakku pysyy paremmin koossa.
  5. Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle.

Tiesitkö että...

VInkki! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa säilytettynä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille