Gluteeniton taatelikakku
Gluteeniton taatelikakku on mehevä ja luontaisesti gluteeniton. Koristele taatelisuklaakakku suklaakuorrutteella ja halutessasi pistaasipähkinöillä. Noin 0,45 €/annos*
- 20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä taateleita
- 1dlvettä
- 100gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1dlperunajauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
- 1maustemitallinenjauhettua neilikkaa
Suklaakuorrutus
- 150gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- n. 1dlPirkka kuohukermaa
- (pistaasipähkinöitä)
Valmistus
yli 60 min- Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja lisää taateleiden joukkoon sulamaan. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen.
- Sekoita manteli- ja perunajauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vältä turhaa sekoittamista. Siivilöi lopuksi taikinan joukkoon kaakaojauhe, sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- Voitele 1,8 l rengasvuoka reilusti voilla ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kumoa kakku varovasti hieman jäähtyneenä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ennen leikkaamista, jotta kakku pysyy paremmin koossa.
- Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Ripottele pinnalle halutessasi rouhittuja pistaasipähkinöitä.
Tiesitkö että...
VInkki! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa säilytettynä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Enpä parempaa ole saanut tehtyä.
Joululeipuri, kiitos tarkkaavaisuudesta ja hyvästä huomiosta! Reseptiin on tosiaan jäänyt pieni virhe. Korjaamme ylimääräisen jauhotuksen pois reseptistä.
Jos oikeasti haluat gluteenittoman kakun, niin älä lähde liikkeelle tuosta ekasta lauseesta:”voitele ja korppujauhota vuoka” vaan toteuta tuo kohdan 4 voitelu ja jauhota mantelijauhella 😉