• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Turkkilaiset kebakot ja munakoisonyytit

Turkkilaiset kebakot voit valmistaa joko naudan paistijauhelihasta tai lampaan jauhelihasta.
Turkkilaiset kebakot ja munakoisonyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 563 kcal / annos (520g)

Ainekset

4 annosta

Kebakot

    • n. 500gPirkka naudan paistijauhelihaa 8 %
    • tai
    • Pirkka lammasjauhelihaa
    • 1sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1kananmuna
    • 1dlpersiljaa, korianteria tai kirveliä hienonenttuna
    • 1tlsuolaa
    • 1tljauhettua juustokuminaa
    • 1/2tlkuivattua rosmariinia
    • 2rklpinjansiemeniä tai rouhittuja manteleita
    • varrastikkuja

Kastike

    • 1/2(n. 150 g)tuoretta kurkkua
    • 1/2-1tuore chilipalko
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlValio Bulgarian jogurttia
    • ripaussuolaa ja mustapippuria
    • 2-3rkltuoretta korianteria hienonnettuna

Munakoisonyytit

    • 1(n. 350 g)munakoiso
    • 2tomaattia
    • 150gPirkka mozzarellaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlpippuria
    • 1tlkuivattua basilikaa tai tuoreita basilikan lehtiä
    • 1-2rklöljyä
    • cocktailtikkuja

Lisäksi tarjoiluvadille

    • pienijäävuorisalaatti
    • kirsikkatomaatteja
    • tuoretta korianteria tai persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kebakot: Sekoita hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kananmuna, mausteet sekä pinjansiemenet jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin 6 grillimakkaran paksuista noin 15 cm:n pituista tankoa ja työnnä niihin vedessä liotetut varrastikut. Kypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai grillaa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebakkojen väri kauniin ruskea.
  2. Kastike: Leikkaa kurkku kuutioiksi ja hienonna chili. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, hienonnetuilla chilillä ja korianterilla. Sekoita kurkkukuutiot joukkoon. Anna maustua kylmässä.
  3. Munakoisonyytit: Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Poista munakoisosta kanta. Leikkaa munakoiso pitkittäin kahtia. Leikkaa puolikkaista vielä pitkittäin ohuita, 2-3 mm:n paksuisia viipaleita. Levitä munakoisoviipale leikkuulaudalle ja toinen viipale ristikkäin sen päälle. Tee samoin lopuille viipaleille. Pane jokaiselle munakoisonyytille tomaatti- ja mozzarellajuustoviipale. Ripottele munakoisoviipaleille ja täytteille suolaa, pippuria ja basilikaa.
  4. Sulje nyytit nostamalla munakoisoviipaleiden päät täytteen päälle ja kiinnittämällä ne cocktailtikuilla. Voitele kevyesti öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai grillissä folion päällä, jotta juustosta ja tomaatista valuva neste ei valu grilliin.
  5. Levitä suikaloitu jäävuorisalaatti tarjoiluvadille. Nosta päälle kypsät kebakot ja munakoisonyytit, joista voit poistaa cocktailtikut. Koristele kirsikkatomaateilla ja korianterin lehdillä. Tarjoa lisäksi kylmää kurkkukastiketta ja Pirkka yrttivoipatonkia

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 520g100 g

  • 563 kcal2 360 kJ
  • Proteiinia36,1 g
  • Hiilihydraatteja29,7 g
  • Rasvaa32,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua