• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-punajuurilaatikko

Jauheliha-punajuurilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 380 kcal / annos (380g)

Ainekset

5 annosta
    • 1dlpuuroriisiä
    • 5dlvettä
    • 1/2tlsuolaa riisin keittämiseen
    • 5-6kpl(n. 1 kg)punajuuria
    • 1iso sipuli
    • 400gjauhelihaa
    • 2tlbasilikaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 5dlmaitoa
    • 2kananmunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta jauhelihaseos basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen. Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.
  4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia20,5 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19
  • Punajuuritonttu8.12.2015

    Punajuuriraasteeseen kannattaa lisätä suolaa ja muita haluamiansa mausteita. Ohjeessa ei pyydetä punajuurta maustamaan, pelkkä riisin keitinvesi ei anna tarpeaksi makua.