Jauheliha-punajuurilaatikko
Jauheliha-punajuurilaatikko on helppo ja mehevä uuniruoka. Liha-punajuurilaatikko kannattaa tarjoilla raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.
5 annostayli 60 min380 kcal / annos (380g)
Ainekset
5 annosta
- 1dlpuuroriisiä
- 5dlvettä
- 1/2tlsuolaa riisin keittämiseen
- 5-6kpl(n. 1 kg)punajuuria
- 1iso sipuli
- 400gjauhelihaa
- 2tlbasilikaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 5dlmaitoa
- 2kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta jauhelihaseos basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen. Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.
- Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 380g100 g
- 380 kcal1 590 kJ
- Proteiinia 20,5 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa12,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä pohja johon lisään itse toisen sipulin, muutaman valkosipulinkynnen, vaihdan riisin ohraan, lihaliemijauhetta ja hunajaa. Osan maidosta korvaan ruokakermalla. Sitten tästä tulee herkkua.
Punjuurilaatikon resepti huono, liikaa nestettä tai liian vähän riisiä ja ruoka myös melko mauton.
Punajuuriraasteeseen kannattaa lisätä suolaa ja muita haluamiansa mausteita. Ohjeessa ei pyydetä punajuurta maustamaan, pelkkä riisin keitinvesi ei anna tarpeaksi makua.