• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaskebakot ja kurkkukastike

Lammaskebakot ja kurkkukastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kurkkukastike

    • 2dlPirkka turkkilaista jogurttia
    • tai
    • kermaviiliä
    • 1dltuoretta minttua hienonnettuna
    • 1-2kevätsipulia hienonnettuna
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna salaattijuustokuutiot, aurinkokuivattu tomaatti, sipuli ja valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Muotoile taikinasta öljytyin käsin 8 grillimakkaran paksuista, 10-12 cm:n pituista tankoa ja työnnä niihin vedessä liotetut varrastikut. Kypsennä kebakoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillaa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebakkojen väri kauniin ruskea.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi villiriisiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal658 kJ
  • Proteiinia12,3 g
  • Hiilihydraatteja4,48 g
  • Rasvaa10,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille