Lammaskebakot ja kurkkukastike
Tarjoa lammaskebakoiden kanssa kurkkukastiketta.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 157 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 500gkaritsan jauhelihaa
- 1/2prk(à 366 g)Pirkka salaattijuustokuutioita
- 1pieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlbasilikaa tai oreganoa
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 8kplvarrastikkuja
Kurkkukastike
- 2dlPirkka turkkilaista jogurttia tai
- kermaviiliä
- 1dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1-2kevätsipulia hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Hienonna salaattijuustokuutiot, aurinkokuivattu tomaatti, sipuli ja valkosipulin kynnet. Sekoita ainekset jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Muotoile taikinasta öljytyin käsin 8 grillimakkaran paksuista, 10-12 cm:n pituista tankoa ja työnnä niihin vedessä liotetut varrastikut. Kypsennä kebakoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillaa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebakkojen väri kauniin ruskea.
- Sekoita kastikkeen ainekset jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi villiriisiä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 157 kcal658 kJ
- Proteiinia 12,3 g
- Hiilihydraatteja4,48 g
- Rasvaa10,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi