• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreikkalaiset cocktailpyörykät

Kreikkalaiset cocktailpyörykät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • 30 - 60 min
  • 30 kcal / annos (20g)

Ainekset

n. 30 kpl
    • 500glampaan jauhelihaa
    • 1pienipunasipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2rklöljyä
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1kananmuna
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1/2dlminttua hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulikuutioita mikroaaltouunissa tilkassa öljyä 1-2 minuuttia.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuliseos, sitruunan kuoriraaste ja mehu, muna, yrtit ja mausteet.
  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapyöryköitä (halkaisija noin 3 cm) pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 30 kcal126 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja0 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua