Tuulihatut

Tuulihatut ovat pieniä ilmavia leivonnaisia, jotka sopivat monenlaisiin juhliin. Kokeile tuulihattuihin sekä suolaisia että makeita täytteitä.
Tuulihatut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • 30 - 60 min
  • 237 kcal / 100 g

Ainekset

40 annosta
    • 150gvoita
    • 3dlvettä
    • 2 1/4dlvehnäjauhoja
    • 4munaa

Täyte

    • 250gedamjuustoraastetta
    • 100gsulatejuustoa
    • 100gValio Aura sinihomejuustoa
    • 1prkkermaviiliä
    • maitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  2. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista täyte sekoittamalla raastettu edamjuusto sekä sulate-ja aurajuusto ja kermaviili keskenään monitoimikoneessa sekaisin. Jätä täyte maustumaan yön yli. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjolle asettamista. Jos tahna on liian paksua pursotettavaksi, ohenna sitä maidolla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 237 kcal990 kJ
  • Proteiinia9,74 g
  • Hiilihydraatteja7,5 g
  • Rasvaa18,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

4