Jouluinen juustokakku ilman liivatetta
Vaniljainen juustokakku hyydytetään ilman liivatetta agar agar -jauheen avulla. Koristele ihanilla glögipäärynöillä, jotka maistuvat jälkiruoaksi myös sellaisenaan. Noin 1,30 €/annos*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 260 g)Pirkka Elise kandisokerikeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1/2dlfariinisokeria
- 1rklMeira agar agar -jauhetta
Glögipäärynät
- 5(475 g)pientä päärynää
- 1plo(750 ml)Pirkka Parhaat luomuglögiä
- 1rklMeira ruokovaniljasokeria
- 1rklperunajauhoja
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
- Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään,
- Vaahdota 2 dl vispikermaa. Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon niiden joukkoon fariinisokeri ja inkivääri.
- Kaada 2 dl vispikerma kattilaan ja sekoita joukkoon agar agar -jauhe kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä 2 minuuttia.
- Vatkaa koko ajan sähkövatkaimella samalla, kun kaadat kuuman seoksen tuorejuustomassan joukkoon. Agar agar jähmettyy helposti paakuiksi, joten helpointa on, jos toinen henkilö käyttää vatkainta samalla, kun kaadat kuumaa kermaa kattilasta. Kääntele kermavaahto täytteen joukkkoon.
- Kaada kakkumassa heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Kakku saa jäädä melko pehmeäksi.
- Kuori päärynät ja pane ne kattilaan glögin ja vaniljasokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin yön yli. Voit laittaa päärynöiden pintaan kelmun ja kevyen painon, jotta ne peittyvät glögiin ja värjääntyvät tasaisesti.
- Nosta päärynät glögiliemestä. Mittaa 5 dl glögiä kattilaan ja sekoita kylmän glögin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Kuumenna sekoittaen kunnes glögi kiehahtaa ja on suurustunut kastikkeeksi. Jäähdytä glögikastike.
- Irrota kakku varovasti vuosta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Upota glögipäärynät yksi kerrallaan glögikastikkeseen, jotta saat niiden pinnasta kiiltävän. Nosta päärynät kakun päälle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa loppu glögikastike kakun kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi