Jouluinen juustokakku ilman liivatetta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluinen juustokakku ilman liivatetta

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vaniljainen juustokakku hyydytetään ilman liivatetta agar agar -jauheen avulla. Koristele ihanilla glögipäärynöillä, jotka maistuvat jälkiruoaksi myös sellaisenaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

1/2 pkt (à 260 g)
 
tai
50 g
 
voita
tai

Täyte

2 tlk (à 2 dl)
 
tai
3 rs (à 180 g)
 
tai
1/2 dl
 
fariinisokeria
tai
1 tl
 
tai
1 rkl
 
tai

Glögipäärynät

5 (475 g)
 
pientä päärynää
tai
1 plo (750 ml)
 
tai
1-2 tl
 
tai
1 rkl
 
perunajauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
744 kJ / 178 kcal
Rasva
11,9 g
josta tyydyttynyttä
7,7 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
13 g
Proteiini
1,9 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.

Pingota irtopohjavuoan (⌀ 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään,

Vaahdota 2 dl vispikermaa. Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon niiden joukkoon fariinisokeri ja inkivääri.

Kaada 2 dl vispikerma kattilaan ja sekoita joukkoon agar agar -jauhe kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä 2 minuuttia.

Vatkaa koko ajan sähkövatkaimella samalla, kun kaadat kuuman seoksen tuorejuustomassan joukkoon. Agar agar jähmettyy helposti paakuiksi, joten helpointa on, jos toinen henkilö käyttää vatkainta samalla, kun kaadat kuumaa kermaa kattilasta. Kääntele kermavaahto täytteen joukkkoon.

Kaada kakkumassa heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Kakku saa jäädä melko pehmeäksi.

Kuori päärynät ja pane ne kattilaan glögin ja vaniljasokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin yön yli. Voit laittaa päärynöiden pintaan kelmun ja kevyen painon, jotta ne peittyvät glögiin ja värjääntyvät tasaisesti.

Nosta päärynät glögiliemestä. Mittaa 5 dl glögiä kattilaan ja sekoita kylmän glögin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Kuumenna sekoittaen kunnes glögi kiehahtaa ja on suurustunut kastikkeeksi. Jäähdytä glögikastike.

Irrota kakku varovasti vuosta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Upota glögipäärynät yksi kerrallaan glögikastikkeseen, jotta saat niiden pinnasta kiiltävän. Nosta päärynät kakun päälle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa loppu glögikastike kakun kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
    Hinta 2,59/kpl
    9,96/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka Inkivääri 13 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    53,08/kg
  • Meira Agar Agar 60g hyytelöimisjauhe
    Hinta 6,89/kpl
    114,83/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (46 arviota)