Turkinpippurijuustokakku
Suklainen turkinpippurijuustokakku vie kielen mennessään! Tämä on salmiakin ystävän toivekakku.
- 10 palaa
- yli 60 min
Ainekset
10 palaa
Pohja
- 1pkt(176 g)Pirkka Black&Cream vaniljatäytekeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 4liivatetta
- 2rklvettä
- 100gturkinpippureita (makeisia)
Pinnalle
- 50gturkinpippureita (makeisia)
Valmistus
yli 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 20-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Murskaa turkinpippurit parissa erässä morttelissa tai monitoimikoneessa. Rouhi suklaa ja sulata se vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja kääntele seos kermavaahdon joukkoon.
- Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon turkinpippurit.
- Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia.
- Koristele turkinpippurijuustokakku lopuilla turkinpippureilla juuri ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät valmista turkinpippurirouhetta, ota huomioon, että karkkirouhe kosteuttaa ja värjää kakun nopeasti.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä oli mielettömän hyvää. Saimme maistella lastenlasten tekemänä synttäreillä. Täytyypä itsekin kokeilla ehdottomasti.
Nam
Kukaan kokeillut valkosuklaalla? Vois toimia
Tämä kannattaa valmistaa tarjoilupäivänä, koska karkit hikoilee jääkaapissa nestettä kakun pinnalle. Maku on hyvä.
Liivatteen sijaan voi käyttää hyytelösokeria veden tai mehun kans kiehautettuna ja lusikoida pinnalle. Mä aion kokeilla tätä mut valkosuklaalla 😋
Voisko tehdä kokonaan ilman liivatetta, koska sulatettua suklaata ja kermavaahtoa mukana jähmettämässä massaa?
Nonliivate, resepti on testattu koekeittiössä liivatteen kanssa, eikä kakku välttämättä pysy koossa tarpeeksi hyvin pelkän kerman ja suklaan voimalla. Toki liivatteen voi koittaa korvata esimerkiksi agar agarilla,kasviperäisellä hyydyttämisaineella. Tällöin kannattaa kuitenkin lukea tarkasti tuotteen ohjeet, jotta annostus osuu kohdalleen.Yleensä noin 0,75 teelusikallista agar agar-jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
Voiko suklaan korvata millään?
Turkkarit nam, suklaa ei, tämä resepti on testattu koekeittiöllä näillä aineksilla ja siihen kuuluu suklaa. Voit toki kokeilla lisätä turkinpippureita johonkin toiseen K-ruoka juustokakkuohjeeseen , joita löytyy osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/reseptit?q=juustokakku