Uunikala
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa. Noin 4,20€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gkiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 2rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1pkt(580 g)SJØ kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2rklkokojyväsinappia
tai
- 2rklPirkka Dijon-sinappia
- 1tlcurrya
- 2viipalettakuivahtanutta maalaisleipää
- 1dltuoretta persiljaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä (2 rkl) ja ripottele suolaa.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
- Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, öljy (1 rkl) ja suola toisessa kulhossa.
- Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.
- Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kommentoi
Ihmetyttää kyllä paljon tää edelleenkin yleinen harha että kala pitää polttohaudata uunissa. Hirveä lämpötila toi 175 lohelle
SV, kiitos huomiostasi. Korjaamme virheen reseptissä mahdollisimman pian
Vähän hassusti kun aineksissa mainitaan rypsiöljy ja valmistusohjeessa oliiviöljy...