Hyppää sisältöön
UunikalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Uunikala

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa.

    Ainekset

    4 annosta

    tai

    • 2 rkl Pirkka Dijon-sinappia
    • 1 tl currya
    • 2 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
    • 1 dl tuoretta persiljaa
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 1/2 tl suolaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      704 kJ / 168 kcal
    • Rasva
      10,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      3,2 g
    • Hiilihydraatit
      9,4 g
    • josta sokereita
      1,5 g
    • Proteiini
      8,4 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä (2 rkl) ja ripottele suolaa.
    2. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
    3. Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, öljy (1 rkl) ja suola toisessa kulhossa.
    4. Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.
    5. Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (99 arviota)

    • Eppu
      1 vuosi sitten
      Kokeilin kuhalla muuten reseptin mukaan ja mauttomaksi jäi. Kaipaa siis lohen tai nieriän tms.
    • Jaana
      1 vuosi sitten
      Ihana ruoka, kokeilusta tullut pysyvä ruoka meille
    • Kala on kaveri
      3 vuotta sitten
      Ihmetyttää kyllä paljon tää edelleenkin yleinen harha että kala pitää polttohaudata uunissa. Hirveä lämpötila toi 175 lohelle
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      SV, kiitos huomiostasi. Korjaamme virheen reseptissä mahdollisimman pian