Uunikala
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa.
Ainekset
4 annosta
600 g | kiinteitä perunoita (vihreä pussi) tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 pkt (580 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
2 rkl | kokojyväsinappia tai |
tai | |
---|---|
2 rkl | tai |
1 tl | currya tai |
2 viipaletta | kuivahtanutta maalaisleipää tai |
1 dl | tuoretta persiljaa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 706 kJ / 169 kcal |
Rasva | 10,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 9,4 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä (2 rkl) ja ripottele suolaa.
Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, öljy (1 rkl) ja suola toisessa kulhossa.
Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.
Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Peruna Annabelle kgHinta 1,39/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka curry 23g mausteseosHinta 0,55/kpl23,91/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Maille kokojyväsinappi 210 gHinta 2,99/kpl14,24/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka Luomu curry 31gHinta 1,75/kpl56,45/kg
- Santa Maria Curry, purkki 34gHinta 1,69/kpl49,71/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(39 arviota)
- 30 - 60 min4,2(42 arviota)
- 30 - 60 min3,6(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min3,8(32 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min3,6(34 arviota)
- 30 - 60 min4,1(110 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (86 arviota)
- Eppu1 kuukausi sittenKokeilin kuhalla muuten reseptin mukaan ja mauttomaksi jäi. Kaipaa siis lohen tai nieriän tms.
- Jaana2 kuukautta sittenIhana ruoka, kokeilusta tullut pysyvä ruoka meille
- Kala on kaveri2 vuotta sittenIhmetyttää kyllä paljon tää edelleenkin yleinen harha että kala pitää polttohaudata uunissa. Hirveä lämpötila toi 175 lohelle
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSV, kiitos huomiostasi. Korjaamme virheen reseptissä mahdollisimman pian
- SV2 vuotta sittenVähän hassusti kun aineksissa mainitaan rypsiöljy ja valmistusohjeessa oliiviöljy...