UunikalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunikala

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa.

    Ainekset

    4 annosta
    600 g
     
    kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    600 g
     
    kirjolohifileetä
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    kokojyväsinappia
    tai

    tai

    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    currya
    tai
    2 viipaletta
     
    kuivahtanutta maalaisleipää
    tai
    1 dl
     
    tuoretta persiljaa
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    704 kJ / 168 kcal
    Rasva
    10,6 g
    josta tyydyttynyttä
    3,2 g
    Hiilihydraatit
    9,4 g
    josta sokereita
    1,5 g
    Proteiini
    8,4 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä (2 rkl) ja ripottele suolaa.

    Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

    Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, öljy (1 rkl) ja suola toisessa kulhossa.

    Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.

    Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,79/kpl
      5,27/kg
    • Maille kokojyväsinappi 210 g
      Hinta 2,99/kpl
      14,24/kg
    • Pirkka Dijon -sinappi 210g
      Hinta 2,55/kpl
      12,14/kg
    • Pirkka curry 23g mausteseos
      Hinta 0,55/kpl
      23,91/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
      Hinta 32,90/kg
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Hinta 1,95/kpl
      6,50/l
    • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
      Hinta 1,75/kpl
      11,67/kg
    • Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
      Hinta 1,35/kpl
      7,50/kg
    • Auran sinappi 125g dijon
      Hinta 1,59/kpl
      12,72/kg
    • Maille Dijon Originale sinappi 215g
      Hinta 3,09/kpl
      14,37/kg
    • Meira curry 25g pussi mauste
      Hinta 0,75/kpl
      30,00/kg
    • Pirkka Luomu curry 31g
      Hinta 1,75/kpl
      56,45/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,59/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (97 arviota)

    • Eppu
      11 kuukautta sitten
      Kokeilin kuhalla muuten reseptin mukaan ja mauttomaksi jäi. Kaipaa siis lohen tai nieriän tms.
    • Jaana
      11 kuukautta sitten
      Ihana ruoka, kokeilusta tullut pysyvä ruoka meille
    • Kala on kaveri
      3 vuotta sitten
      Ihmetyttää kyllä paljon tää edelleenkin yleinen harha että kala pitää polttohaudata uunissa. Hirveä lämpötila toi 175 lohelle
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      SV, kiitos huomiostasi. Korjaamme virheen reseptissä mahdollisimman pian