Uunikala
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa. Noin 4,20€/annos.*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gkiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 2rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1pkt(580 g)SJØ kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2rklkokojyväsinappia
tai
- 2rkldijoninsinappia
- 1tlcurrya
- 2viipalettakuivahtanutta maalaisleipää
- 1dltuoretta persiljaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä ja ripottele suolaa.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
- Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, oliiviöljy ja suola toisessa kulhossa.
- Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.
- Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Vähän hassusti kun aineksissa mainitaan rypsiöljy ja valmistusohjeessa oliiviöljy...