Video
Uunikala
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ihanin uunikala pysyy mehevänä kermakastikkeen alla, mutta leipämurut takaavat upean rapean pinnan. Perunat kypsyvät kätevästi samassa vuoassa.
Ainekset
4 annosta
- 600 g kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 600 g kirjolohifileetä
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2 rkl kokojyväsinappia
tai
- 2 rkl Pirkka Dijon-sinappia
- 1 tl currya
- 2 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia704 kJ / 168 kcal
- Rasva10,6 g
- josta tyydyttynyttä3,2 g
- Hiilihydraatit9,4 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini8,4 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori perunat ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka öljyllä ja levitä perunat vuoan reunoille niin, että kala mahtuu myöhemmin keskelle. Valuta perunoille öljyä (2 rkl) ja ripottele suolaa.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes perunat saavat väriä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
- Sekoita ruokakerma, ranskankerma, sinappi ja curry pienessä kulhossa. Revi leipäviipaleet muruksi ja hienonna persilja. Sekoita leipämurut, persilja, öljy (1 rkl) ja suola toisessa kulhossa.
- Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin perunoiden keskelle. Valuta kermaseos lohen ja perunoiden päälle. Ripottele lopuksi leipäseos lohen pinnalle.
- Paista uunikalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
- Plussa-etu −25 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,35/kpl (9,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(358 arviota)
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min4,3(50 arviota)
- alle 15 min3,2(32 arviota)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)
- 30 - 60 min3,5(383 arviota)
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (99 arviota)
- Eppu1 vuosi sittenKokeilin kuhalla muuten reseptin mukaan ja mauttomaksi jäi. Kaipaa siis lohen tai nieriän tms.
- Jaana1 vuosi sittenIhana ruoka, kokeilusta tullut pysyvä ruoka meille
- Kala on kaveri3 vuotta sittenIhmetyttää kyllä paljon tää edelleenkin yleinen harha että kala pitää polttohaudata uunissa. Hirveä lämpötila toi 175 lohelle
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSV, kiitos huomiostasi. Korjaamme virheen reseptissä mahdollisimman pian