• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunakirjolohi ja punajuurisose

Sitruunakirjolohi ja punajuurisose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 115 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
    • 1 1/2tltimjamia tai rosmariinia
    • ripausmustapippuria
    • 1sitruuna

Punajuurisose

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa fileeseen noin 2 cm:n välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kala timjamilla tai rosmariinilla ja pippurilla.
  2. Leikkaa hyvin pesty sitruuna pitkittäin puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi. Työnnä viipaleet kalan leikattuihin viiltoihin. (Tähän saakka lohen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin paistamista odottamaan.) Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  3. Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon punajuurisose ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal483 kJ
  • Proteiinia8,65 g
  • Hiilihydraatteja4,75 g
  • Rasvaa6,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2