Sitruunakirjolohi ja punajuurisose
Punajuurisose syntyy käden käänteessä valmiista punajuuri-perunsaoseesta. Tarjoa kirjolohen kanssa.
4 annosta30 - 60 min115 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- 1 1/2tltimjamia tai rosmariinia
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1sitruuna
Punajuurisose
- 1(100 g)sipuli
- 1/2rklöljyä
- 1pkt(500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
- 1-2dlPirkka ruokakermaa
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa fileeseen noin 2 cm:n välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta kala timjamilla tai rosmariinilla ja suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa hyvin pesty sitruuna pitkittäin puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi. Työnnä viipaleet kalan leikattuihin viiltoihin. (Tähän saakka lohen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin paistamista odottamaan.) Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon punajuurisose ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Katso video
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 115 kcal483 kJ
- Proteiinia 8,65 g
- Hiilihydraatteja4,75 g
- Rasvaa6,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi