Mehevä uunikirjolohi
Mehevä uunikirjolohi säilyttää maukkautensa uunissa, kiitos mm. sinapin, ruokakerman, siitakesienien ja öljyn. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
4 annosta30 - 60 min405 kcal / annos (245g)
Ainekset
4 annosta
- 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
- ripausmustapippuria
- 1(150 g)purjo
- 1rs(100 g)siitakesieniä
- 1rklöljyä
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
- 1/2tltilliä hienonnettuna
- 1/2rklPirkka Dijon-sinappia tai
- Pirkka tulista sinappia
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Nosta kalafilee mahdollisimman sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pippurilla.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota purjoa rasvassa pari minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tilli, sinappi ja suola. Levitä sieniseos kalan päälle. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valele kalaa vuokaan valuneella ruokakermalla muutaman kerran paistamisen aikana. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 245g100 g
- 405 kcal1 690 kJ
- Proteiinia 53 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa48 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi