• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä uunikirjolohi

Mehevä uunikirjolohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 405 kcal / annos (245g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • mustapippuria
    • 1(150 g)purjo
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 1/2tltilliä hienonnettuna
    • 1/2rkldijoninsinappia tai Pirkka tulista sinappia
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta kalafilee mahdollisimman sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pippurilla.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota purjoa rasvassa pari minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tilli, sinappi ja suola. Levitä sieniseos kalan päälle. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valele kalaa vuokaan valuneella ruokakermalla muutaman kerran paistamisen aikana. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Ravintosisältö perannos 245g100 g

  • 405 kcal1 690 kJ
  • Proteiinia53 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6