• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mojito- eli minttu-limettiuunilohi

Mojito- eli minttu-limettiuunilohi sekä kaunis että maistuva ruoka.
Mojito- eli minttu-limettiuunilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta

Mojitoöljy

Koristeeksi

    • limetin lohkoja tai viipaleita
    • mintun ja persiljan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Viillä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia poikittaisviiltoja noin 1 cm:n välein. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta filee ja viillot suolalla sekä pippurilla.
  2. Hienonna valkosipuli ja chili, josta siemenet on poistettu. Mittaa kaikki mojitoöljyn ainekset kulhoon ja soseuta niitä hieman sauvasekoittimella. Seoksesta ei tarvitse tulla aivan sileää. Levitä öljyseos kalan viiltoihin ja pinnalle.
  3. Kypsennä 175 asteessa 20-30 minuuttia, kalan paksuudesta riippuen. Anna kalan vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia. Koristele halutessasi limetillä, mintulla ja persiljalla. Tarjoa esimerkiksi höyrytetyn kukkakaalin ja avokadosalaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 320 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille24