Mojito- eli minttu-limettiuunilohi
Mojito- eli minttu-limettiuunilohi sekä kaunis että maistuva ruoka.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 320 kcal / annos (160g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 700 g)Pirkka Parhaat Benella -kirjolohifileetä
- n. 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Mojitoöljy
- 1-2valkosipulinkynttä
- 1rkllimetin mehua
- 1tllimetin kuorta raastettuna
- 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1/2tlkuivattua minttua
- 1/2tlsokeria
Koristeeksi
- limetin lohkoja tai viipaleita
- mintun ja persiljan lehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Viillä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia poikittaisviiltoja noin 1 cm:n välein. Nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta filee ja viillot suolalla sekä pippurilla.
- Hienonna valkosipuli ja chili, josta siemenet on poistettu. Mittaa kaikki mojitoöljyn ainekset kulhoon ja soseuta niitä hieman sauvasekoittimella. Seoksesta ei tarvitse tulla aivan sileää. Levitä öljyseos kalan viiltoihin ja pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa 20-30 minuuttia, kalan paksuudesta riippuen. Anna kalan vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia. Koristele halutessasi limetillä, mintulla ja persiljalla. Tarjoa esimerkiksi höyrytetyn kukkakaalin ja avokadosalaatin kanssa.
Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 320 kcal1 350 kJ
- Proteiinia 27 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi