Karitsan parikyljykset ja yrtti-kaprisseos
Karitsan parikyljykset maistuvat yrtti-kaprisseoksen ja uunijuuresten kanssa.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 8(n. 1 kg)karitsan parikyljystä
- 1rklPirkka voita
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Yrtti-kaprisseos
- 1tlk(50/35 g)Pirkka kapriksia
- 2-3mintunoksaa
- 1basilikanoksaa
- 1pieni valkosipulinkynsi
- 1/4tlsuolaa
- 1/2mustapippuria
Paahtojuurekset
- 3(250 g)porkkanaa
- 2(300 g)palsternakkaa
- 4(240 g)raita- tai keltajuurta
- 2rklrypsiöljyä
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2-3tuoretta rosmariininoksaa
Valmistus
yli 60 min- Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
- Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat ja palsternakat pitkittäin 2-4 osaan. Puolita tai lohko kelta- ja raitajuuret. Sekoita öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri keskenään. Nosta juurekset seokseen ja kääntele, kunnes mausteöljy on sekoittunut niihin tasaisesti. levitä juurekset leivinpaperin päälle uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
- Kuumenna voita ja öljyä pannulla lähes savuavaksi. Paista 2-4 kyljystä kerralla noin 2 minuuttia molemmin puolin. Suolaa ja pippuroi lihat. Toista, kunnes kaikki lihat on kypsennetty. Kääri lihat löyhästi folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi.
- Hienonna kaprikset, minttu ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki keskenään ja lisää mausteet.
- Tarjoa parikyljysten kanssa yrtti-kaprisseosta ja uunijuureksia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi