• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Karitsan parikyljykset ja yrtti-kaprisseosReseptin teki kumppani

Karitsan parikyljykset ja yrtti-kaprisseos

Karitsan parikyljykset maistuvat yrtti-kaprisseoksen ja uunijuuresten kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 8(n. 1 kg)karitsan parikyljystä
    • 1rklPirkka voita
    • 1rklruokaöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna

Yrtti-kaprisseos

    • 1tlk(50/35 g)Pirkka kapriksia
    • 2-3mintunoksaa
    • 1basilikanoksaa
    • 1pieni valkosipulinkynsi
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2mustapippuria rouhittuna

Paahtojuurekset

    • 3(250 g)porkkanaa
    • 2(300 g)palsternakkaa
    • 4(240 g)raita- tai keltajuurta
    • 2rklruokaöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 2-3tuoretta rosmariininoksaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
  2. Pese juurekset ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat ja palsternakat pitkittäin 2-4 osaan. Puolita tai lohko kelta- ja raitajuuret. Sekoita öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri keskenään. Nosta juurekset seokseen ja kääntele, kunnes mausteöljy on sekoittunut niihin tasaisesti. levitä juurekset leivinpaperin päälle uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
  3. Kuumenna voita ja öljyä pannulla lähes savuavaksi. Paista 2-4 kyljystä kerralla noin 2 minuuttia molemmin puolin. Suolaa ja pippuroi lihat. Toista, kunnes kaikki lihat on kypsennetty. Kääri lihat löyhästi folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi.
  4. Hienonna kaprikset, minttu ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki keskenään ja lisää mausteet.
  5. Tarjoa parikyljysten kanssa yrtti-kaprisseosta ja uunijuureksia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua