Punaviinilammas
- Annosmäärä10–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1,5–2 kg:n | luuton lampaanpaisti tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Marinadi | |
---|---|
1 | pieni sipuli tai |
2–4 | valkosipulinkynttä tai |
1 | porkkana tai |
n. 3 dl | punaviiniä tai |
1/2 dl | öljyä tai |
10 | mustapippuria tai |
1–2 rkl | kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia, tai |
minttua, rakuunaa) tai | |
Kastike | |
n. 3 dl | punaviiniä tai |
1 rkl | lihafondia tai |
2 rkl | minttuhyytelöä tai |
1 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) + tai |
tilkka | vettä tai |
Valmistus
Anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa noin vuorokausi. Ota paisti huoneenlämpöön ja poista muovipakkaus.
Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Sekoita marinadin ainekset. Pane paisti isoon muovipussiin tai paistopussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi hyvin ja nosta pussi paistin kokoiseen kulhoon. Anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Nosta paisti marinadista uunivuokaan ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja mustapippuria. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä paistia 125–150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 70–75 astetta. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on noin 70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on noin 75 astetta on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa noin 1 1/2 tuntia kiloa kohti. Voit valella paistia kypsymisen aikana marinadilla.
Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.
Valmista kastike. Kuumenna punaviini ja mausta se maun mukaan fondilla ja minttuhyytelöllä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. (Jos haluat käyttää paistolientä kastikkeeseen, siivilöi se, anna jäähtyä ja kuori rasva pois pinnalta.) Tarjoa ohueksi viipaloitu lampaanpaisti kastikkeen, perunavuoan, salaatin ja minttuhyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt vihannekset esim. porkkana, lehtiselleri, ruusu- tai parsakaali ja pavut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka Parhaat minttuhyytelö 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rosmariini 14gHinta 0,89/kpl63,57/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
- Järvikylä viherminttu rkk FIHinta 1,89/kpl
- Öljypuu Minttuhyytelö 110gHinta 3,49/kpl31,73/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Meira Rosmariini 15g pussi mausteHinta 0,57/kpl38,00/kg
- Meira Rosmariini 19g tölkki mausteHinta 0,99/kpl52,11/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,1(73 arviota)
- yli 60 min4,5(8 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- yli 60 min4,2(15 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
- Paistaja3 vuotta sittenKannattaako paistaa pintoja kiinni ennen uuniin laittoa ja annetaanko paistin olla avonaisessa vuokassa vai saako laittaa pussiin/kannelliseen astiaan.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPaistaja, tässä reseptissä lihan pintaa ei paisteta ennen uunia. Paistin voi paistaa esimerkiksi paistopussissa.
- Määä6 vuotta sittenJos käyttää kuivattujen yrttien sijasta tuoreita yrttejä, kuinka paljon niitä kuuluu silloin laittaa? :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Määä! Tuoreita yrttejä voi yrtin voimakkuudesta riippuen käyttää 1-2 dl. Esimerkiksi rosmariini on hyvin voimakas ja sitä riittää pienempikin määrä tuoreena.