PunaviinilammasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punaviinilammas

  • Annosmäärä10–15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Punaviinilammas maustuu mureaksi yrttisessä ja valkosipulisessa punaviinimarinadissa. Kastikkeessa maistuu punaviinin lisäksi minttuhyytelö.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

10–15 annosta
n. 1,5–2 kg:n
 
luuton lampaanpaisti
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Marinadi

1
 
pieni sipuli
tai
2–4
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
porkkana
tai
n. 3 dl
 
punaviiniä
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai
10
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia,
tai
 
minttua, rakuunaa)
tai

Kastike

n. 3 dl
 
punaviiniä
tai
1 rkl
 
lihafondia
tai
2 rkl
 
minttuhyytelöä
tai
1 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena) +
tai
tilkka
 
vettä
tai

Valmistus

yli 60 min

Anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa noin vuorokausi. Ota paisti huoneenlämpöön ja poista muovipakkaus.

Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Sekoita marinadin ainekset. Pane paisti isoon muovipussiin tai paistopussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi hyvin ja nosta pussi paistin kokoiseen kulhoon. Anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Nosta paisti marinadista uunivuokaan ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja mustapippuria. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä paistia 125–150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 70–75 astetta. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on noin 70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on noin 75 astetta on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa noin 1 1/2 tuntia kiloa kohti. Voit valella paistia kypsymisen aikana marinadilla.

Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.

Valmista kastike. Kuumenna punaviini ja mausta se maun mukaan fondilla ja minttuhyytelöllä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. (Jos haluat käyttää paistolientä kastikkeeseen, siivilöi se, anna jäähtyä ja kuori rasva pois pinnalta.) Tarjoa ohueksi viipaloitu lampaanpaisti kastikkeen, perunavuoan, salaatin ja minttuhyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt vihannekset esim. porkkana, lehtiselleri, ruusu- tai parsakaali ja pavut.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 3,09/kpl
    7,73/kg
  • Pirkka Parhaat minttuhyytelö 250g
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka rosmariini 14g
    Hinta 0,89/kpl
    63,57/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 ml
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Hinta 2,19/kpl
    1,10/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Järvikylä viherminttu rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Öljypuu Minttuhyytelö 110g
    Hinta 3,49/kpl
    31,73/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Meira Rosmariini 15g pussi mauste
    Hinta 0,57/kpl
    38,00/kg
  • Meira Rosmariini 19g tölkki mauste
    Hinta 0,99/kpl
    52,11/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (31 arviota)

  • Paistaja
    3 vuotta sitten
    Kannattaako paistaa pintoja kiinni ennen uuniin laittoa ja annetaanko paistin olla avonaisessa vuokassa vai saako laittaa pussiin/kannelliseen astiaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Paistaja, tässä reseptissä lihan pintaa ei paisteta ennen uunia. Paistin voi paistaa esimerkiksi paistopussissa.
  • Määä
    6 vuotta sitten
    Jos käyttää kuivattujen yrttien sijasta tuoreita yrttejä, kuinka paljon niitä kuuluu silloin laittaa? :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei Määä! Tuoreita yrttejä voi yrtin voimakkuudesta riippuen käyttää 1-2 dl. Esimerkiksi rosmariini on hyvin voimakas ja sitä riittää pienempikin määrä tuoreena.