• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punaviinilammas

Punaviinilammas maustuu mureaksi yrttisessä ja valkosipulisessa punaviinimarinadissa. Kastikkeessa maistuu punaviinin lisäksi minttuhyytelö.
Punaviinilammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-15 annosta
  • yli 60 min
  • 216 kcal / 100 g

Ainekset

10-15 annosta
    • n. 1,5-2kg:nluuton lampaanpaisti
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Marinadi

    • 1pieni sipuli
    • 2-4valkosipulinkynttä
    • 1porkkana
    • n. 3dlpunaviiniä
    • 1/2dlöljyä
    • 10mustapippuria
    • 1-2rklkuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia,
    • minttua, rakuunaa)

Kastike

    • n. 3dlpunaviiniä
    • 1rkllihafondia
    • 2rklminttuhyytelöä
    • 1rklmaissitärkkelystä (Maizena) +
    • tilkkavettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa noin vuorokausi. Ota paisti huoneenlämpöön ja poista muovipakkaus.
  2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Sekoita marinadin ainekset. Pane paisti isoon muovipussiin tai paistopussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi hyvin ja nosta pussi paistin kokoiseen kulhoon. Anna maustua viileässä 1-2 vuorokautta. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Nosta paisti marinadista uunivuokaan ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja mustapippuria. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paistia 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 70-75 astetta. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on noin 70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on noin 75 astetta on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa noin 1 1/2 tuntia kiloa kohti. Voit valella paistia kypsymisen aikana marinadilla.
  5. Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.
  6. Valmista kastike. Kuumenna punaviini ja mausta se maun mukaan fondilla ja minttuhyytelöllä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. (Jos haluat käyttää paistolientä kastikkeeseen, siivilöi se, anna jäähtyä ja kuori rasva pois pinnalta.) Tarjoa ohueksi viipaloitu lampaanpaisti kastikkeen, perunavuoan, salaatin ja minttuhyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt vihannekset esim. porkkana, lehtiselleri, ruusu- tai parsakaali ja pavut.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 216 kcal904 kJ
  • Proteiinia17,8 g
  • Hiilihydraatteja1,94 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Määä12.10.2016

    Jos käyttää kuivattujen yrttien sijasta tuoreita yrttejä, kuinka paljon niitä kuuluu silloin laittaa? :)

  • K-Kuluttajapalvelu12.10.2016

    Hei Määä! Tuoreita yrttejä voi yrtin voimakkuudesta riippuen käyttää 1-2 dl. Esimerkiksi rosmariini on hyvin voimakas ja sitä riittää pienempikin määrä tuoreena.