• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uunimakkara ja tuoresalsa

Kestosuosikki uunimakkara saa raikkaan lisän tuoresalsasta. Perunasoseaineksista ruoka valmistuu nopeasti. Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.
Uunimakkara ja tuoresalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 505 kcal / annos (420g)

Ainekset

6 annosta

Tuoresalsa

    • 4tomaattia
    • 1pieni (60 g)punasipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/4dlkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori makkarat ja leikkaa keskelle yksi syvä pitkä viilto.
  2. Kuumenna maito koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja kaada joukkoon perunasoseainekset. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja vatkaa sose tasaiseksi. Kaada perunasose voideltuun laakeaan uunivuokaan.
  3. Nosta makkarat vuokaan soseen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  4. Kuutioi tomaatit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Sekoita salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi tuoresalsaa makkaroiden viiltoihin ennen tarjoamista. Tarjoa loput erikseen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 505 kcal2 120 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua