• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-perunapotti

Poro-perunapotti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 441 kcal / annos (390g)

Ainekset

5 annosta
    • 480gPirkka poronkäristystä (pakaste)
    • 2rklvoita
    • 1dlPirkka sipulikuutioita
    • 1 1/2dlvettä
    • mustapippurirouhetta

Perunasose

    • 10(n.1,2 kg)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 2dlmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1kananmuna
    • 1rklvoita
    • 1/2tlk(à 200 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
    • 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese, kuori ja lohko perunat kiehuvaan veteen. Keitä kypsäksi, noin 15 minuuttia.
  2. Ruskista sillä aikaa jäinen poronkäristys pakkauksessa olevan ohjeen mukaan molemmat palat erikseen. Kuullota sipulit lihan joukossa, kun liha on ruskistunut. Yhdistä lihat ja kaada päälle vesi. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla.
  3. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Kaada joukkoon kuumennettu maito ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon suola, mustapippuria, kananmuna ja voita. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Levitä poronkäristys voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle tomaattisuikaleita. Levitä pinnalle perunasose. Painele soseeseen loput tomaatit. Peitä juustoraasteella.
  4. Kuorruta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia eli, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 441 kcal1 850 kJ
  • Proteiinia30,4 g
  • Hiilihydraatteja30,8 g
  • Rasvaa19,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua