• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uuniperunat ja savukasslertäyte

Uuniperunat ja savukasslertäyte
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 4-6isoajauhoista perunaa, punainen pussi tai Rosamunda

Savukasslertäyte

    • 2Pirkka Luomu kananmunaa
    • 1/2punasipulia
    • 200gpalvikassleria
    • 1pieniomena
    • 1dlPirkka maustekurkkuviipaleita
    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 2rklPirkka tulista sinappia
    • 1rklpiparjuuritahnaa
    • 1rklkurkkutölkin lientä
    • 1/2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • ruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja pistele perunat. Kypsennä voidellussa uunivuoassa 225-asteisessa uunissa vajaa tunti perunoiden koosta riippuen.
  2. Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  3. Hienonna munat ja sipuli. Kuutioi kassler, omena ja maustekurkut.
  4. Mausta kermaviili sinapilla, piparjuuritahnalla, kurkkutölkin liemellä, hunajalla, timjamilla ja suolalla. Sekoita kastike muiden täyteainesten joukkoon. Anna täytteen maustua jääkaapissa.
  5. Tee kypsään perunaan ristiviilto ja lusikoi päälle täytettä.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 350 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1