Piparjuurilammas
Tarjoa pääsiäisaterialla piparjuurella maustettua lampaan fileetä. Kiedo ympärille parmankinkkuviipaleet ja tarjoa kermaperunoiden kanssa.
4-5 annosta30 - 60 min250 kcal / annos (110g)
Ainekset
4-5 annosta
- 1pkt(500 g)lampaan sisäfileitä (pakaste tai tuore)
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Täyte
- n. 100gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1rklpiparjuuritahnaa
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1pkt(70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
Valmistus
30 - 60 min- Anna pakastefileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista.
- Kuivaa fileiden pinta talouspaperilla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Notkista tuorejuusto ja sekoita piparjuuritahnan ja timjamin kanssa. Levitä seos fileille. Halkaise parmankinkku pitkittäin kahtia ja kieritä limittäin fileen ympärille. Aseta fileet pieneen vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 55-60 astetta.
- Peitä piparjuurilammas foliolla ja anna levätä hetki ennen viipalointia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 23 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi