• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Piparjuurilammas

Tarjoa pääsiäisaterialla piparjuurella maustettua lampaan fileetä. Kiedo ympärille parmankinkkuviipaleet ja tarjoa kermaperunoiden kanssa.
Piparjuurilammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 250 kcal / annos (110g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 1pkt(500 g)lampaan sisäfileitä (pakaste tai tuore)
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Täyte

    • n. 100gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1rklpiparjuuritahnaa
    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna pakastefileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista.
  2. Kuivaa fileiden pinta talouspaperilla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Notkista tuorejuusto ja sekoita piparjuuritahnan ja timjamin kanssa. Levitä seos fileille. Halkaise parmankinkku pitkittäin kahtia ja kieritä limittäin fileen ympärille. Aseta fileet pieneen vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 55-60 astetta.
  3. Peitä piparjuurilammas foliolla ja anna levätä hetki ennen viipalointia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu