• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Homburgin kala

Homburgin kala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 133 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rklPirkka juoksevaa margariinia
    • 1keltuainen
    • 1 1/2dlemmental-juustoraastetta
    • 1/2dlPirkka korppujauhoja
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa (15 %)

Koristeluun

    • tillin oksia

Viipaleperunat

    • 6-8kpl(n. 800 g)Pirkka perunoita (punainen pussi)
    • 1/2dlöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlpaprikajauhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Käyttäessäsi pakastekalaa, sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Sekoita juokseva margariini ja keltuainen. Voitele kalafileet seoksella. Kääntele fileet sen jälkeen korppujauhon ja juustoraasteen seoksessa. Nosta fileet laakeaan uunivuokaan.
  2. Kypsennä kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valele kypsymisen aikana kermalla. Koristele kypsä kala tillin oksilla.
  3. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunaviipaleiden kanssa. Levitä perunaviipaleet uunivuokaan. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoa Homburgin kala ja viipaleperunat sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 133 kcal554 kJ
  • Proteiinia12,2 g
  • Hiilihydraatteja3,57 g
  • Rasvaa7,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille