Homburgin kala
Homburgin kala syntyy muun muassa kalafileistä ja viipaleperunoista uunin lämmössä. Tarjoa Homburgin kala ja viipaleperunat sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.
4 annosta30 - 60 min133 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 300 g)Pirkka ahvenfileitä (pakaste) tai
- 600gtuoreita hauki-, kuha-, ahven, tai turskafileitä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2rklPirkka juoksevaa margariinia
- 1kananmunan keltuainen
- 1 1/2dlemmentalia raastettuna
- 1/2dlPirkka korppujauhoja
- 1tlk(2 dl)ruokakermaa (15 %)
Koristeluun
- tillinoksia
Viipaleperunat
- 6-8kpl(n. 800 g)Pirkka perunoita (punainen pussi)
- 1/2dlöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlpaprikajauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Käyttäessäsi pakastekalaa, sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Sekoita juokseva margariini ja keltuainen. Voitele kalafileet seoksella. Kääntele fileet sen jälkeen korppujauhon ja juustoraasteen seoksessa. Nosta fileet laakeaan uunivuokaan.
- Kypsennä kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valele kypsymisen aikana kermalla. Koristele kypsä kala tillin oksilla.
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunaviipaleiden kanssa. Levitä perunaviipaleet uunivuokaan. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoa Homburgin kala ja viipaleperunat sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 133 kcal554 kJ
- Proteiinia 12,2 g
- Hiilihydraatteja3,57 g
- Rasvaa7,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi