• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toscakakku

Toscakakku on herkullinen klassikkoleivonnainen, joka kruunaa kahvipöydän.
Toscakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 292 kcal / annos (75g)

Ainekset

10 annosta
    • 50gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 1dlmaitoa
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2sitruunan raastettu kuori
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta

Kuorrutus

    • 75gPirkka meijerivoita
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlsiirappia tai juoksevaa hunajaa
    • 2rklmaitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Säädä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Sulata rasva ja lisää maito, pidä seos lämpimänä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää voi-maitoseos, mausteet ja lopuksi jauho-leivinjauheseos parissa erässä siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi vatkaimen pienellä nopeudella. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
  3. Valmista kuorrutus paiston aikana. Sulata voi pinnoitetussa kasarissa. Lisää jauhot, sokeri, siirappi ja maito. Kiehauta sekoittaen ja lisää lopuksi mantelilastut.
  4. Lusikoi kuorrutus tasaisesti kuuman kakun pinnalle. Säädä uuni 200-asteiseksi ja paista kakkua uunin keskitasolla vielä noin 5-10 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Anna kakun jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 292 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia5,2 g
  • Hiilihydraatteja32,6 g
  • Rasvaa15,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille