Toscakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Toscakakku on herkullinen klassikkoleivonnainen, joka kruunaa kahvipöydän.
Ainekset
10 annosta
50 g | tai |
1 dl | maitoa tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1/2 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Kuorrutus | |
---|---|
75 g | tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | siirappia tai juoksevaa hunajaa tai |
2 rkl | maitoa tai |
100 g | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Säädä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Sulata rasva ja lisää maito, pidä seos lämpimänä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi-maitoseos, mausteet ja lopuksi jauho-leivinjauheseos parissa erässä siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi vatkaimen pienellä nopeudella. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus paiston aikana. Sulata voi pinnoitetussa kasarissa. Lisää jauhot, sokeri, siirappi ja maito. Kiehauta sekoittaen ja lisää lopuksi mantelilastut.
Lusikoi kuorrutus tasaisesti kuuman kakun pinnalle. Säädä uuni 200-asteiseksi ja paista kakkua uunin keskitasolla vielä noin 5–10 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Anna kakun jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(66 arvostelua)
- yli 60 min4,0(230 arvostelua)
- yli 60 min3,8(175 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(65 arvostelua)
- 30 - 60 min5,0(29 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(10 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(130 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(50 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (71 arvostelua)
- Marjo2 vuotta sittenHelppo ja todella maukas 👍 täytettä teen seuraavalla kerralla enemmän!
- Eija2 vuotta sittenTuota täytettä/päällistä voi halutessaan tehdä vaikka kaksinkertaisenkin kerroksen.