• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelma-riisisuklaajälkiruoka

Vadelma-riisisuklaajälkiruoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 111 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada jäiset vadelmat, vesi (2 dl) ja sokeri kattilaan. Keitä 2-3 minuuttia sekoittaen. Nosta pois liedeltä.
  2. Sekoita kylmä vesi (1 dl) ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana vadelmien joukkoon hyvin sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kerran pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  3. Jaa kiisseli laseihin tai tarjoilumaljoihin.
  4. Sulata paloiteltu suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa, sulatusteholla mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon riisimurot. Levitä riisimuroseos pieninä kokkareina leivinpaperin päälle leikkuulaudalle tai lautaselle. Siirrä muroseos jääkaappiin jähmettymään.
  5. Sekoita turkkilainen jogurtti tasaiseksi ja lusikoi kiisselin päälle. Ripottele pinnalle riisisuklaat. Tarjoa heti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 111 kcal463 kJ
  • Proteiinia1,56 g
  • Hiilihydraatteja15,7 g
  • Rasvaa4,37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille