Valkosuklaapannacotta
Valkosuklaapannacotta on herkullisen täyteläinen jälkiruoka, joka maistuu raikkaan vadelmakastikkeen kanssa. Resepti vain noin 0,75 €/annos*.
6 annostayli 60 min306 kcal / annos (125g)
Ainekset
6 annosta
- 2liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kuohukermaa tai
- Pirkka kevytkermaa
- 2rklsokeria
Vadelmakastike
- 200g(4 dl)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1/2dlvettä
- n. 2rklsokeria
Valmistus
yli 60 min- Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Paloittele suklaa kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen kermaseokseen jogurtti ja vanilliinisokeri. Jaa seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 3 tuntia ennen tarjoamista.
- Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 3 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä. Annostele kastike jälkiruokien päälle tai tarjoa se erikseen. Koristele tuoreilla vadelmilla halutessasi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 125g100 g
- 306 kcal1 280 kJ
- Proteiinia 3,96 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa19,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ohje toimi tosi hyvin ja oli tosi hyvää. Tein itsekin vadelmakastikkeen puolikkaana ja se oli ihan riittävä. Itse panna cottaa riitti ehkäpä noin 5 kokonaiseen annokseen.
Tosi helppo ja nopea tehdä, 10min ja oli jo jääkaapissa hyytymässä :) Tosi hyvää ja ei liian makeaa. Vadelmakastikkeen tein puolikkaana ja hyvin riitti.